جستجو برای {{value}}

در دسته بندی ها {{value}}
نتایج {{value}} {{item.title}}
برند: اپل اپل

لپ تاپ 14.2 اینچی اپل مدل MacBook Pro MRX33 2023 LLA-M3 Pro-18GB RAM-512GB SSD

Apple MacBook Pro MRX33 2023 LLA-M3 Pro-18GB RAM-512GB SSD 14.2 Inch Laptop

۰ (۰)
خرید محصول

تماس بگیرید

معرفی

معرفی لپ تاپ 14.2 اینچی اپل مدل MacBook  M3 Pro

مک‌بوک پرو ۱۴ جدید با تراشه‌ی M3 Pro، در مقایسه با مدل پایه‌ی M3، عملکرد بالاتر و زمان شارژدهی طولانی‌تری ارائه می‌دهد. همچنین داشتن یک درگاه USB-C اضافه و رم ۱۸ گیگابایتی، برتری بیشتری به این مدل می‌بخشد. نمایشگر روشن‌تر و سرعت بالای CPU در کنار ظرفیت مناسب باتری، برای کاربرانی که به ویرایش ویدیو، کارهای خلاقانه یا حتی استفاده‌ی روزمره نیاز دارند، جذاب است.
بااین‌حال، نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر با تراشه‌ی M2 Pro یا حتی M1 Pro، لزوماً ارتقای چشمگیری در همه‌ی بخش‌ها ایجاد نشده است و برای کسانی که همین حالا هم یک مک‌بوک پرو قوی دارند، شاید ضروری نباشد. در مجموع، اگر به‌ دنبال لپ‌تاپی بادوام، کم‌صدا و با کارایی بالا برای کار روزمره یا امور چندرسانه‌ای هستید، مک‌بوک پرو ۱۴ با M3 Pro می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها باشد.

بررسی تخصصی

بررسی تخصصی لپ تاپ Apple MacBook Pro 14 2023 M3 Pro

شارژدهی بهبود‌یافته و عملکرد بهتر

اپل، مک‌بوک پرو ۱۴ را با تراشه باریک‌شده‌ی M3 Pro عرضه کرده است که در مقایسه با نسل قبلی خود با تراشه‌ی M2، قیمت بالاتری دارد. در عوض، شما از عملکرد بهتر CPU، نمایشگری روشن‌تر در حالت SDR و شارژدهی قابل‌توجه و طولانی‌تر بهره‌مند می‌شوید.

 

بررسی تخصصی لپ تاپ Apple MacBook Pro 14 2023 M3 Pro

 

Apple MacBook Pro 14 2023 M3 Pro

مدل جدید مک‌بوک پرو ۱۴ اکنون در تنوع بیشتری عرضه می‌شود و طبیعتاً انتخاب از بین همه‌ی این پیکربندی‌ها برای مشتریان آسان نیست. حال، نوبت به بررسی مدلی رسیده است که از نسخه‌ی کوچک‌شده‌ی M3 Pro استفاده می‌کند و  افزون بر تراشه‌ی M3 Pro، این مدل دارای ۱۴ هسته‌ی گرافیکی (GPU)، حافظه‌ی رم ۱۸ گیگابایتی و یک SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت است. احتمالاً این پیکربندی برای بسیاری از مشتریان جذاب‌ترین گزینه باشد، چرا که ارزان‌ترین نسخه‌ی مک‌بوک پرو ۱۴ با تراشه‌ی سری Pro محسوب می‌شود.

 

جدول مقایسه مدل ها

MBP 14 M3 MBP 14 M3 Pro MBP 14 M3 Pro MBP 14 M3 Max MBP 14 M3 Max
CPU Apple M3
8 هسته CPU
(4P & 4E)
Apple M3 Pro
11 هسته CPU
(5P & 6E)
Apple M3 Pro
12 هسته CPU
(6P & 6 E)
Apple M3 Max
14 هسته CPU
(10P & 4E)
Apple M3 Max
16 هسته CPU
(12P & 4E)
GPU 10 هسته GPU 14 هسته GPU 18 هسته GPU 30 هسته GPU 40 هسته GPU
RAM ۸ گیگابایت (۱۶/۲۴ گیگابایت) ۱۸ گیگابایت (۳۶ گیگابایت) ۱۸ گیگابایت (۳۶ گیگابایت) ۳۶ گیگابایت (۹۶ گیگابایت) ۴۸ گیگابایت (۶۴/۱۲۸ گیگابایت)
SSD ۵۱۲ گیگابایت (۱/۲ ترابایت) ۵۱۲ گیگابایت (۱/۲/۴ ترابایت) ۱ ترابایت (۲/۴ ترابایت) ۱ ترابایت (۲/۴/۸ ترابایت) ۱ ترابایت (۲/۴/۸ ترابایت)
پهنای باند حافظه ۱۰۰ گیگابایت/ثانیه ۱۵۰ گیگابایت/ثانیه ۱۵۰ گیگابایت/ثانیه ۳۰۰ گیگابایت/ثانیه ۴۰۰ گیگابایت/ثانیه
درگاه‌ها ۲× USB-C 4.0 با تاندربولت ۳
HDMI، کارت‌خوان SD
۳× USB-C 4.0 با تاندربولت ۴
HDMI، کارت‌خوان SD
۳× USB-C 4.0 با تاندربولت ۴
HDMI، کارت‌خوان SD
۳× USB-C 4.0 با تاندربولت ۴
HDMI، کارت‌خوان SD
۳× USB-C 4.0 با تاندربولت ۴
HDMI، کارت‌خوان SD

 

نسخه‌ی کوچک مک‌بوک پرو ۱۴ را می‌توان البته با نسخه‌ی کامل M3 Pro (شامل ۶ هسته‌ی عملکردی به‌ جای ۵ و ۱۸ هسته‌ی گرافیکی به‌ جای ۱۴) نیز خریداری کرد. از آنجا که طراحی بدنه، درگاه‌ها و ابزارهای ورودی در نمونه‌ی مورد آزمایش ما تفاوتی با مدل دارای M3 Max ندارد، در این بررسی بیشتر بر عملکرد، نویز و حرارت، و زمان شارژدهی تمرکز کرده‌ایم.

 

مقایسه مختصر MacBook Pro 14 با رقبا

امتیاز تاریخ مدل وزن ارتفاع اندازه رزولوشن
93.2% 12/2023 Apple MacBook Pro 14 2023 M3 Pro
Apple M3 Pro 11-Core، M3 Pro 14-Core GPU
۱.۶ کیلوگرم ۱۵.۵ میلی‌متر ۱۴.۲۰" -
90.4% 11/2023 Apple MacBook Pro 14 2023 M3
M3, M3 10-Core GPU
۱.۵ کیلوگرم ۱۵.۵ میلی‌متر ۱۴.۲۰" -
93.4% 03/2023 Apple MacBook Pro 14 2023 M2 Pro Entry
M2 Pro 10-Core، M2 Pro 16-Core GPU
۱.۶ کیلوگرم ۱۵.۵ میلی‌متر ۱۴.۲۰" ۳۰۲۴×۱۹۶۴
89.6% 06/2023 Huawei MateBook X Pro 2023
Intel Core i7-1360P، Intel Iris Xe G7 96EUs
۱.۳ کیلوگرم ۱۵.۶ میلی‌متر ۱۴.۲۰" ۳۱۲۰×۲۰۸۰
89.8% 07/2023 Lenovo Yoga Pro 9-14IRP G8
Intel Core i7-13705H، Nvidia GeForce RTX 4050 Laptop GPU
۱.۷ کیلوگرم ۱۷.۶ میلی‌متر ۱۴.۵۰" ۳۰۷۲×۱۹۲۰
89.4% 05/2023 Gigabyte Aero 14 OLED BMF
Intel Core i7-13700H، Nvidia GeForce RTX 4050 Laptop GPU
۱.۴ کیلوگرم ۱۷ میلی‌متر ۱۴.۰۰" ۲۸۸۰×۱۸۰۰
88.9% 10/2023 SCHENKER Vision 14 2023
Intel Core i7-13700H، Intel Iris Xe G7 96EUs
۱.۳ کیلوگرم ۱۶.۶ میلی‌متر ۱۴.۰۰" -
88.2% 10/2023 Lenovo Yoga Slim 7 14APU G8
AMD Ryzen 7 7840S، AMD Radeon 780M
۱.۳ کیلوگرم ۱۳.۹ میلی‌متر ۱۴.۵۰" -

تفاوت های M3 Pro با M3 Max

مک‌بوک پرو ۱۴ با تراشه‌ی M3 Pro از همان درگاه‌ها و سیستم خنک‌کننده‌ی مدلی که دارای تراشه‌ی M3 Max است بهره می‌برد و ما پیش‌تر آن را به‌طور مفصل بررسی کرده‌ایم. این بدین معناست که سیستم دارای دو فن و سه پورت USB-C 4.0 با تاندربولت ۴ است، در حالی که مدل پایه با تراشه‌ی عادی M3 تنها یک فن و دو پورت USB-C 4.0 دارد که به تاندربولت ۳ محدود می‌شوند.

 

Apple MacBook Pro 14 2023 M3 Pro

 

بدنه در دو رنگ نقره‌ای و مشکی فضایی (Space Black) موجود است؛ البته رنگ مشکی فضایی بیشتر به خاکستری خیلی تیره شباهت دارد و همچنان با صفحه‌کلید مشکی دستگاه در تضاد است. پوشش آن نسبت به رنگ Midnight در مک‌بوک ایر M2 کمتر جای اثر انگشت را نشان می‌دهد، اما همچنان برای پاک کردن رد انگشت باید مرتباً تمیز شود. مزیت مهم دیگر این است که مک‌بوک پرو ۱۴ با M3 Pro قادر است دو نمایشگر خارجی را به‌ طور هم‌زمان پشتیبانی کند، در حالی که مدل پایه با M3 تنها می‌تواند یک نمایشگر خارجی را مدیریت کند.

 

عملکرد - فناوری ۳ نانومتری در خدمت کارایی و بازدهی بهتر

مک‌بوک پرو ۱۴ با M3 Pro                             مک‌بوک پرو ۱۴ با M3 Pro

پردازنده لپ تاپ  M3 Pro با ۵ هسته‌ی عملکردی

در مقایسه با M2 Pro، پیکربندی هسته‌ها در تراشه‌ی جدید M3 Pro تغییر کرده است. در M2 Pro، خوشه‌ها (هم هسته‌های عملکردی و هم هسته‌های کارآمد) هر کدام شامل ۴ هسته بودند و در مدل ۱۰ هسته‌ای، تنها ۳ هسته‌ی عملکردی در هر خوشه فعال بود که در مجموع با ۴ هسته‌ی کارآمد، تعداد کل هسته‌ها به ۱۰ می‌رسید. اما در M3 Pro جدید، دو خوشه‌ی شش‌هسته‌ای داریم که در نسخه‌ی کوچک‌تر، یکی از این هسته‌های عملکردی غیرفعال شده است؛ بنابراین با ۵ هسته‌ی P و ۶ هسته‌ی E در مجموع ۱۱ هسته‌ی پردازشی فعال داریم.

 

پردازنده – M3 Pro با ۵ هسته‌ی عملکردی

 

مشخصات فنی هسته‌ها مشابه سایر تراشه‌های سری M3 است؛ هسته‌های P حداکثر تا فرکانس ۴٫۰۵۶ گیگاهرتز و هسته‌های E تا ۲٫۷۴۸ گیگاهرتز می‌رسند که این موضوع در استفاده عملی نیز تأیید شد. علاوه بر این، گذرگاه حافظه از ۲۵۶ بیت در M2 Pro به ۱۹۲ بیت در M3 Pro کاهش یافته و در نتیجه، پهنای باند حافظه‌ی آن از ۲۰۰ گیگابایت/ثانیه به ۱۵۰ گیگابایت/ثانیه تنزل پیدا کرده است.

در حالی که نسخه‌ی کامل M3 Pro (۱۲ هسته) در بارگذاری کامل حدوداً ۲۶ تا ۲۷ وات مصرف می‌کند، مدل ۱۱ هسته‌ای کوچک‌تر ما تنها در حدود ۲۳ تا ۲۴ وات انرژی می‌خواهد. M2 Pro قدیمی ۱۰ هسته‌ای هم حدود ۲۷ وات مصرف می‌کرد. در تست‌های چند هسته‌ای، نسخه‌ی کوچک‌شده‌ی M3 Pro عملکرد بسیار خوبی داشت و بین دو مدل ۱۰ و ۱۲ هسته‌ای M2 Pro جای گرفت. اختلاف میان آن‌ها در عمل بیشتر از ۱۰ درصد نمی‌شود. نسخه‌ی بزرگ‌تر M3 Pro با همه‌ی ۶ هسته‌ی عملکردی حدوداً ۱۲ درصد سریع‌تر است و از نظر عملکرد چند هسته‌ای به سطح M2 Pro ۱۲ هسته‌ای نزدیک می‌شود.

برای دستیابی به عملکرد چند هسته‌ای بهتر از این، باید سراغ پردازنده‌های ۴۵ واتی اینتل و AMD بروید. برای نمونه، در Schenker Vision 14 با پردازنده‌ی Core i7-13700H در توان مصرفی ۴۵/۴۰ وات، عملکرد کمی پایین‌تر بود. Ryzen 7 7840S از AMD در Lenovo Yoga Slim 7 14 (با توان ۵۲/۴۲ وات) سریع‌تر است، اما مدل‌های U و P از Intel و AMD عقب‌تر می‌مانند.

در تست‌های تک هسته‌ای، برتری اپل بیشتر نمایان شد؛ چرا که هسته‌های P جدید در M3 نسبت به نسل M2 حدود ۲۰ درصد بهبود پیدا کرده‌اند و در رقابت با گزینه‌های اینتل و AMD پیشی می‌گیرند. در حال حاضر، فقط پردازنده‌های Core i9 با فرکانس توربوی بسیار بالا می‌توانند عملکرد تک هسته‌ای بالاتری ارائه دهند.

همچون گذشته، عملکرد CPU به هنگام استفاده از باتری هیچ کاهشی ندارد.  کاملاً مشهود است که عملکرد CPU در طول بارگذاری مداوم، ثابت می‌ماند.

 

عملکرد سیستم مک‌بوک پرو ۱۴

همه‌ی مک‌بوک پروهایی که از تراشه‌های سری M اپل (M1، M2 یا M3) استفاده می‌کنند، از لحاظ عملکرد ذهنی (احساس سرعت در حین کار) فوق‌العاده سریع‌اند و افزایش عملکرد تک هسته‌ای در M3 Pro این موضوع را تقویت می‌کند. اجرای برنامه‌ها (حتی اپ‌های پیچیده) بسیار سریع است و برنامه‌های بومی (Native) عملکرد عالی دارند.

در تست CrossMark که میان‌پلتفرمی است، مک‌بوک پرو ۱۴ M3 Pro تنها در برابر مدل ۱۶ اینچی با M3 Pro سریع‌تر کم آورد و از رقبای ویندوزی پیشی گرفت. در کل، مک‌بوک پرو ۱۴ گزینه‌ی بسیار مناسبی برای ویرایش ویدیو و عکس محسوب می‌شود.

به لطف Rosetta 2، اجرای برنامه‌های طراحی‌شده برای مک‌های مجهز به اینتل با شبیه‌سازی امکان‌پذیر است و در مجموع روان کار می‌کند، اگرچه با اندکی کاهش عملکرد همراه است. در کاربردهای پیچیده‌تر این افت عملکرد را بیشتر حس می‌کنید. ما تست PugetBench برای Adobe Photoshop را اجرا کردیم و نتایج بسیار قابل‌قبولی به‌ دست آمد. متأسفانه تست PugetBench برای Premiere Pro به‌درستی اجرا نشد و به‌ طور مداوم کرش می‌کرد.

 

مک‌بوک پرو ۱۴ M3 Pro

 

حافظه‌ی ذخیره‌سازی مک‌بوک پرو ۱۴

معمولاً مک‌بوک پرو ۱۴ با یک SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت (مدل AP0512Z) عرضه می‌شود. در مک‌بوک پرو ۱۴ با تراشه‌ی M2 Pro، به‌کارگیری تراشه‌های NAND کمتری باعث کاهش نرخ انتقال شده بود. ازاین‌رو، جالب است که در این مدل مجدداً از چهار تراشه‌ی NAND استفاده شده است؛ موضوعی که پیش‌تر در مک‌بوک پرو ۱۶ هم دیده بودیم. نرخ انتقال هم دوباره افزایش یافته و ما حداکثر سرعت خواندن حدود ۶ گیگابایت/ثانیه و نوشتن ~۴٫۵ گیگابایت/ثانیه را ثبت کردیم. در اولین راه‌اندازی، حدوداً ۴۵۸ گیگابایت از فضای ۵۱۲ گیگابایتی برای کاربر قابل استفاده است.

 

 

کارت گرافیک مک‌بوک پرو ۱۴

تراشه‌ی کوچک‌شده‌ی M3 Pro مجهز به یک واحد گرافیکی ضعیف‌تر نسبت به نسخه‌ی کامل است؛ به‌جای ۱۸ هسته‌ی گرافیکی، این مدل ۱۴ هسته‌ی گرافیکی فعال دارد. نرخ کلاک دقیق آن مشخص نیست، اما افزایش کارایی نسبت به M2 Pro قدیمی مشهود است، چرا که در اکثر تست‌ها از نسخه‌ی ۱۶ هسته‌ای M2 Pro پیشی گرفت. درست مانند آزمون‌های چند هسته‌ای CPU، عملکرد گرافیکی M3 Pro جدید در تست 3DMark WildLife Extreme Unlimited دقیقاً بین دو نسخه‌ی M2 Pro جای می‌گیرد. استثنا، تست‌های GFX Bench بود که تفاوت محسوسی بین دو تراشه دیده نشد.

در مقایسه با M3 عادی، برتری M3 Pro در بخش گرافیک محسوس است و بسته به بنچمارک حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد بهتر عمل می‌کند. درست همانند CPU، مصرف حداکثری GPU نیز حدود ۲۴ وات است که اندکی کمتر از ۲۶-۲۷ وات در M2 Pro است.

در مقایسه با iGPUهای اینتل و AMD، تراشه‌ی گرافیکی M3 Pro به‌وضوح قوی‌تر است و در تست WildLife، در فاصله‌ی بین GeForce RTX 3050 Ti (در Schenker Vision 14) و RTX 4050 لپ‌تاپی (در Lenovo Yoga Pro 9 14) جای می‌گیرد.

طبق روال اپل، توان گرافیکی در حالت باتری نیز تغییری ندارد و حتی در بارگذاری مداوم هم افتی در عملکرد مشاهده نمی‌شود.

 

عملکرد در بازی

همان‌طور که در بررسی‌های دیگر هم اشاره کردیم، راه‌های مختلفی برای بازی روی مک‌بوک وجود دارد. افزون بر اجرای بازی‌ها به‌ صورت شبیه‌سازی (از طریق CrossOver یا Rosetta 2)، در حال حاضر بازی‌های نسبتاً زیادی را می‌توان مستقیم روی مک‌ها اجرا کرد (برای مثال GTA V یا The Witcher 3)، هرچند همیشه سخت‌افزار به نهایت توانایی خود نمی‌رسد و برخی بهینه‌سازی‌ها نیز کمبود دارند.

بهترین حالت، اجرای بازی‌های بومی مک (Native) است؛ امروزه تعداد قابل‌توجهی از عناوین AAA مانند Baldur’s Gate 3 یا No Man’s Sky به‌ خوبی روی مک‌بوک پرو اجرا می‌شوند و معمولاً حتی در بالاترین تنظیمات هم عملکرد مطلوبی دارند. بااین‌حال، این عملکرد در مقایسه با دستگاه‌های ویندوزی دارای GeForce RTX 4050 یا حتی RTX 3050 Ti ضعیف‌تر است. اگر هر از گاهی می‌خواهید بازی کنید، مک‌بوک پرو می‌تواند رضایت‌بخش باشد و ناامیدتان نمی‌کند. اما در نظر داشته باشید که این دستگاه اساساً یک لپ‌تاپ گیمینگ نیست.

 

نویز و حرارت - صدای فن فقط در بارگذاری حداکثری شنیده می‌شود

نویز لپ تاپ

در اغلب مواقع، مک‌بوک پرو ۱۴ همراهی بسیار کم‌صداست. در کاربردهای معمولی مانند وب‌گردی (حتی با تب‌های زیاد) و تماشای ویدیو، احتمالاً صدای فن‌ها را نخواهید شنید. حتی در بارگذاری کامل CPU یا GPU، سرعت فن حداکثر به ۲۴۰۰ تا ۲۸۰۰ دور بر دقیقه می‌رسد که همچنان تقریباً بی‌صداست (حدود ۲۵٫۱ تا ۲۵٫۶ دسی‌بل). گاهی چند دقیقه طول می‌کشد تا فن‌ها روشن شوند؛ زیرا دمای تراشه باید به بالای ۱۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد برسد تا فن‌ها فعال شوند.

در هنگام بازی، میزان صدای فن به نوع بازی بستگی دارد؛ در بیشتر موارد بین ۲۴۰۰ تا ۲۸۰۰ دور بر دقیقه خواهد بود و فقط در بازی Baldur’s Gate 3 به حدود ۳۴۰۰ می‌رسد. حداکثر نویزی که ما در تست فشار کامل (استرس تست) ثبت کردیم، ۶۲۰۰ تا ۶۳۰۰ دور در دقیقه بود که به ۴۹٫۴ دسی‌بل رسید و به‌وضوح قابل شنیدن بود. برخلاف مدل M3 Max، هیچ صدای نویز الکتریکی (Coil Whine) شنیده نشد.

 

دمای لپ تاپ

درون مک‌بوک پرو ۱۴ گاهی بسیار داغ می‌شود و دمای تراشه‌ی M3 Pro به‌طور منظم به بالای ۱۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد. بااین‌حال، اپل به‌خوبی دمای سطح بدنه را مدیریت کرده است. حتی در تست استرس، قرار دادن لپ‌تاپ روی پا مشکلی ایجاد نمی‌کند. ما در این شرایط بیشترین دما را ۳۸ درجه‌ی سانتی‌گراد در بخش زیرین و ۴۲ درجه را در قسمت میانی بالای کیبورد اندازه گرفتیم. در نتیجه، هنگام تایپ ممکن است حس گرما کنید.

در سناریوی بازی ویچر ۳، فن‌ها خیلی فعال نبودند و دمای کلی دستگاه بالاتر رفت (در نقاطی بالای ۴۰ درجه). بااین‌حال، دستگاه هیچ محدودیتی در عملکرد نشان نداد. در کاربردهای ساده، حرارت بدنه بسیار پایین است.

 

دمای مک‌بوک پرو ۱۴

 

دمای مک‌بوک پرو ۱۴

 

تست استرس

در تست استرس ترکیبی CPU/GPU، در ابتدا شاهد یک افت عملکرد جزئی بودیم تا فن‌ها با تأخیر روشن شوند، اما پس از آن تراشه می‌توانست به شکل پیوسته با حداکثر توان کار کند. عملکرد CPU/GPU در این حالت کاملاً پایدار بود و تفاوتی بین استفاده از شارژر ۷۰ واتی پیش‌فرض یا شارژر ۹۶ واتی دیده نشد. برای مقایسه، مک‌بوک پرو ۱۶ با نسخه‌ی کامل M3 Pro را نیز در نظر گرفتیم. در حال حاضر نمی‌توانیم قطعی بگوییم که نسخه‌ی ۱۴ اینچی می‌تواند از تمام پتانسیل نسخه‌ی ۱۲ هسته‌ای تراشه استفاده کند یا خیر.

 

اسپیکرهای مک‌بوک پرو ۱۴

بلندگوهای مک‌بوک پرو ۱۴، طبق سنت اپل، کیفیت صدای بسیار خوبی دارند و تفکیک صدا، شفافیت و حجم خروجی قابل‌توجهی ارائه می‌دهند. در مقایسه با بسیاری از لپ‌تاپ‌های ویندوزی در همین ابعاد، کیفیت و حجم صدا بهتر است. بیس (Bass) نیز برای یک دستگاه باریک، چشمگیر محسوب می‌شود.

 

مدیریت مصرف - بهبود شارژدهی لپ تاپ

مصرف انرژی لپ تاپ

در حالت بیکاری (idle)، مک‌بوک حداکثر ۱۳ وات برق مصرف می‌کند که اندکی بالاتر از مدل جدید با M3 عادی است. در کل، M3 Pro نیز بازدهی بالایی دارد و در حداکثر روشنایی SDR، مصرف دستگاه در شرایط بارگذاری کامل CPU/GPU زیر ۵۰ وات باقی می‌ماند. بااین‌حال، در تست استرس، ما مصرف بالای ۷۰ وات را هم ثبت کردیم که نشان می‌دهد آداپتور ۷۰ واتی همراه دستگاه برای استفاده‌ی مداوم در توان حداکثری کفایت نمی‌کند و اندکی از شارژ باتری کاسته می‌شود. در یک ساعت تست استرس، باتری حدود ۳ درصد افت کرد. با شارژر پرقدرت‌تر ۹۶ واتی، مصرف لحظه‌ای تا ۸۰ وات رفت و سپس حوالی ۷۶ وات ثابت ماند.

این نکته‌ای است که می‌توان از آن به‌عنوان صرفه‌جویی اپل یاد کرد. با توجه به اینکه این دیگر مدل پایه نیست، منطقاً انتظار می‌رود کاربر بتواند بدون اتکا به باتری از حداکثر توان M3 Pro بهره ببرد.

 

زمان شارژدهی لپ تاپ

ظرفیت باتری اکنون ۷۲٫۶ وات‌ساعت است که در کنار مصرف پایین تراشه، شارژدهی بسیار طولانی را به ارمغان می‌آورد. نسبت به مدل M2 پیشین، بهبودی چشم‌گیری مشاهده می‌شود. در روشنایی ۱۵۰ نیت (کاهش ۷ پله‌ی بزرگ و ۳ پله‌ی کوچک از حداکثر روشنایی SDR)، تست پخش ویدیو حدوداً ۲۰ ساعت دوام آورد که ۳٫۵ ساعت بیشتر از نسل قبلی با M2 است. در تست پخش ویدیوی HDR با حداکثر روشنایی، ما ۷ ساعت ثبت کردیم.

در تست وب‌گردی با وای‌فای، دستگاه ۱۶٫۵ ساعت دوام آورد که باز هم ۳٫۵ ساعت بیشتر از مدل M2 Pro پیشین است. فقط در تست وب با حداکثر روشنایی SDR، ۶ ساعت و ۲۱ دقیقه زمان کسب شد (نیم ساعت کمتر از نسل قبل) که این موضوع به افزایش روشنایی SDR از ۵۰۰ به ۶۰۰ نیت بازمی‌گردد.

این نتایج، مک‌بوک پرو ۱۴ M3 Pro را به مک‌بوک پرو ۱۴ با تراشه‌ی عادی M3 نزدیک می‌کند و در مقایسه با مدل M3 Max عملکرد بهتری دارد. لپ‌تاپ‌های ویندوزی نیز در این زمینه رقابت سختی دارند. در سناریویی که از تمام توان CPU/GPU در حداکثر روشنایی SDR استفاده کنید، باتری می‌تواند در یک ساعت خالی شود، اما جالب آنکه حتی تا رسیدن باتری به ۳ درصد، عملکرد دستگاه دچار افت نمی‌شود؛ وضعیتی که در بسیاری از دستگاه‌های ویندوزی (به‌خصوص مدل‌های دارای گرافیک مجزای GeForce) مشابه آن را نمی‌بینیم. شارژ شدن کامل دستگاه حدود ۲ ساعت زمان می‌برد و پس از حدود یک ساعت به ۸۰ درصد می‌رسد.

 

مک‌بوک پرو ۱۴ M3 Pro

 

جمع‌بندی

مک‌بوک پرو ۱۴ جدید با تراشه‌ی کوچک‌شده‌ی M3 Pro دیگر مدل پایه محسوب نمی‌شود، اما نسبت به نسخه‌ی ارزان‌تر با تراشه‌ی عادی M3، تأثیر بسیار بهتری بر جای می‌گذارد. وجود یک درگاه USB-C اضافه، حافظه‌ی رم ۱۸ گیگابایتی و SSD سریع‌تر از جمله دلایل مهم برای ترجیح دادن مدل مجهز به M3 Pro است. همچنین عملکرد چند هسته‌ای و گرافیکی بالاتر نسبت به پیکربندی پایه (M3) از دیگر مزایای آن است.

اما در مقایسه با مدل‌های M2 Pro، اوضاع پیچیده‌تر می‌شود. مزیت اصلی عبارت است از قدرت تک هسته‌ای بهتر و زمان شارژدهی طولانی‌تر که ممکن است دلایلی کافی برای ارتقای ضروری نباشند. همچنین برای کاربرانی که هم‌اکنون مک‌بوک پرو ۱۴ با تراشه‌ی M1 Pro دارند، شاید این ارتقا چندان وسوسه‌انگیز نباشد. در واقع، این مدل برای کسانی جذاب‌تر است که هنوز از مک‌بوک‌های اینتلی قدیمی استفاده می‌کنند یا اولین بار است که می‌خواهند مک‌بوک پرو ۱۴ بخرند.

با حضور M3 Pro و بهبود زمان شارژدهی، مک‌بوک پرو ۱۴ ارتقا یافته و در مقایسه با مدل پایه‌ی M3 انتخاب کامل‌تری محسوب می‌شود. در صورت خرید، یکی از بهترین لپ‌تاپ‌های چندرسانه‌ای را دریافت خواهید کرد که مجموعه‌ای از عملکرد عالی، فن‌های کم‌صدا، بدنه‌ی باکیفیت، نمایشگر فوق‌العاده با بهترین پیاده‌سازی HDR، اسپیکرهای چشمگیر و شارژدهی بسیار طولانی را در اختیارتان می‌گذارد. طبیعتاً برخی از لپ‌تاپ‌های ویندوزی ممکن است در بخش‌هایی نظیر عملکرد خام یا گیمینگ با کارت‌های گرافیک مجزای GeForce برتری داشته باشند، اما در آن صورت باید با فن‌های پرصداتر و شارژدهی کمتر کنار بیایید.

مک‌بوک پرو ۱۴ هنوز هم کامل نیست و کماکان با همان کاستی‌ها در تمام پیکربندی‌ها روبه‌رو هستیم. محدودیت در تعمیر و ارتقای دستگاه و قیمت‌های بالای اپل برای SSD و رم بیشتر از نکات منفی اصلی هستند. همچنین می‌شد انتظار داشت کیبورد اندکی بهتر باشد و Face ID هم به سیستم اضافه شود. نکته‌ی دیگر این است که مدل همراه با M3 Pro تنها با آداپتور ۷۰ واتی عرضه می‌شود که در سناریوهای بسیار سنگین، کافی نیست و باعث می‌شود دستگاه از باتری کمک بگیرد. البته، این شرایط بر عملکرد دستگاه تأثیر منفی ندارد و فقط زمانی رخ می‌دهد که دستگاه در حالت حداکثر بار باشد. اما با توجه به اینکه این دیگر مدل پایه نیست، انتظار می‌رفت شارژری متناسب با توان واقعی دستگاه در جعبه قرار داده شود.

مشخصات

نوع لپ تاپ و الترابوک ۰
کاستوم ( ارتقا یافته ) ۱
وزن ۳۴
ابعاد ۶۴
سازنده پردازنده ۲
نسل پردازنده ۶
سری پردازنده ۱۰
مدل پردازنده ۳۹
فرکانس پردازنده ۴۷
ظرفیت حافظه RAM ۱۳
نوع حافظه RAM ۴
سایر توضیحات حافظه RAM ۸۹
ظرفیت حافظه داخلی ۱
نوع حافظه داخلی ۰
سازنده پردازنده گرافیکی ۳
مدل پردازنده گرافیکی ۱۲
حافظه اختصاصی پردازنده گرافیکی ۴
سایر توضیحات پردازنده گرافیکی ۱۵۳
اندازه صفحه نمایش ۱۰
نوع صفحه نمایش (پنل) ۴
دقت صفحه نمایش ۸
نرخ بروزرسانی تصویر ۳
قابلیت‌های دستگاه ۲
مشخصات اسپیکر ۵۲
نورپردازی صفحه کلید ۱
مشخصات تاچ پد ۱۱
درگاه‌های ارتباطی ۷
توضیحات پورت Thunderbolt ۷
تعداد پورت USB Type-C ۷۴
طبقه‌بندی ۵
نوع باتری ۱
توضیحات باتری ۵۱
شارژدهی باتری ۱۷
سیستم عامل ۳
سایر توضیحات حافظه داخلی ۳۶
نسخه‌ی بلوتوث ۰
مشاهده بیشتر

نظرات کاربران

ارسال نظر

دیدگاه

تماس بگیرید