جستجو برای {{value}}

در دسته بندی ها {{value}}
نتایج {{value}} {{item.title}}
برند: ایسوس ایسوس

لپ تاپ 18 اینچی ایسوس مدل ROG Strix SCAR 18 G814JVR-N6046-i9 14900HX-32GB DDR5 5600MHz-1TB SSD-RTX4060-QHD 240Hz

Asus ROG Strix SCAR 18 G814JVR-N6046-i9 14900HX-32GB DDR5 5600MHz-1TB SSD-RTX4060-QHD 240Hz 18 Inch Laptop

۰ (۰)
خرید محصول

تماس بگیرید

بررسی تخصصی

 Asus ROG Strix Scar 18 (2024) یک لپ‌تاپ ۱۸ اینچی قدرتمند از سری گیمینگ جمهوری گیمرهای ایسوس (Republic of Gamers) است که کاربرانی نظیر گیمرهای حرفه‌ای، تدوین‌گران ویدئو و طراحان سه‌بعدی را هدف قرار می‌دهد. این دستگاه در زمره مدل‌های پرچم‌دار ایسوس جای می‌گیرد و با سخت‌افزار پرتوان (ترکیب پردازنده نسل سیزدهم به‌روزشده اینتل یعنی Raptor Lake Refresh و کارت گرافیک سری RTX 40 انویدیا) به بازار عرضه می‌شود. نمایشگر مینی-LED با روشنایی چشمگیر و نرخ نوسازی بالا، از مهم‌ترین مزیت‌های آن نسبت به اکثر رقبا است.


۲. طراحی و کیفیت ساخت

۲.۱. ظاهر و مواد به‌کار رفته

  • ترکیب پلاستیک و آلومینیوم: در لپ‌تاپ‌های گران‌قیمت، انتظار می‌رود بدنه تمام‌فلزی باشد؛ اما در Scar 18 فقط بخش پشتی درِ نمایشگر از آلومینیوم استفاده شده است. سطوح باقی‌مانده از جنس پلاستیک هستند که ضمن کمک به کاهش وزن دستگاه، شاید از نظر برخی کاربران درخور قیمتی بالا تلقی نشود.
  • نورپردازی و طراحی: جلوه‌های گیمینگ در سرتاسر بدنه مشهود است؛ از جمله نوارهای LED در دو لبه جلویی و پشت دستگاه، و همچنین لوگوی نورانی ROG بر روی درِ نمایشگر. علاوه بر این، بخشی از پلاستیک‌های روی بدنه (مانند حاشیه‌های بالای کیبورد و دو کناره لپ‌تاپ) نیمه‌شفاف هستند و نور داخلی را عبور می‌دهند.
  • ارگونومی و اندازه: Scar 18 با ابعاد حدود 399×294×30.8 میلی‌متر، در رده لپ‌تاپ‌های ۱۸ اینچی گیمینگ، جزو مدل‌های جمع‌وجور محسوب می‌شود. وزن آن نیز حدود ۳٫۱ کیلوگرم است که برای دستگاهی با چنین سخت‌افزاری، قابل‌قبول است. با این حال، برای جابه‌جایی روزانه نسبت به لپ‌تاپ‌های کوچک‌تر، سنگین‌تر خواهد بود.

۲.۲. استحکام و لولاها

  • استحکام کلی بدنه: علی‌رغم پلاستیکی بودن اکثر قسمت‌ها، کیفیت مونتاژ خوب است و فواصل قطعات دقیق و یک‌دست هستند. البته اگر به دنبال یک شاسی تمام‌فلزی و بدون خمش باشید، Scar 18 کمی کمتر از حد انتظار ظاهر می‌شود و قسمت پایه دستگاه تحت فشار اندکی خم می‌شود.
  • زاویه باز شدن نمایشگر و لولاها: لولاها نمایشگر را تا زاویه حداکثر ۱۳۰ درجه باز نگه می‌دارند و می‌توان لپ‌تاپ را با یک دست باز کرد. نمایشگر در حین تکان دادن دستگاه، کمی لرزش دارد که البته این موضوع در بسیاری از لپ‌تاپ‌های گیمینگ رایج است.


۳. صفحه‌نمایش مینی-LED با روشنایی فوق‌العاده

۳.۱. مشخصات و کیفیت تصویر

  • نوع پنل: Scar 18 (2024) از یک صفحه‌نمایش ۱۸ اینچی مینی-LED با وضوح ۲۵۶۰×۱۶۰۰ پیکسل بهره می‌برد. نسبت تصویر ۱۶:۱۰ سبب می‌شود فضای عمودی بیشتری در دسترس باشد؛ مزیتی که برای مرور وب، ویرایش اسناد و حتی گیمینگ بسیار مفید است.
  • روشنایی و کنتراست: میزان روشنایی نزدیک به ۱۰۰۰ نیت، به‌ویژه برای محیط‌های پرنور یا استفاده در فضای باز ارزشمند است. همچنین کنتراست و عمق رنگ مشکی در این پنل به‌سبب استفاده از تکنولوژی مینی-LED، بسیار بالا گزارش شده است.

  • نرخ نوسازی و فناوری‌های مکمل: نرخ ۲۴۰ هرتز برای گیمرهایی که به روانی تصویر در بازی‌های سریع اهمیت می‌دهند، عالی است. این نمایشگر از فناوری G-Sync (همگام‌سازی با کارت گرافیک برای حذف پارگی تصویر) و +HDR پشتیبانی می‌کند.
  • دقت رنگ: پوشش رنگی DCI-P3 و گواهی Pantone Validated نشان می‌دهند که دستگاه توانایی نمایش رنگ‌ها را به‌شکلی نزدیک به واقعیت دارد و برای امور گرافیکی حرفه‌ای هم مناسب خواهد بود. گفتنی است که فضای sRGB را به‌طور صددرصد پوشش می‌دهد و تقریباً ۹۰٪ از فضای Adobe RGB را.

۳.۲. PWM و پایداری زاویه دید

  • PWM: در روشنایی‌های پایین (زیر ~۹۴ نیت)، صفحه‌نمایش برای کنترل شدت نور از PWM با فرکانس حدود ۵۷۳۳ هرتز استفاده می‌کند. این مقدار نسبتاً بالا است و اکثر کاربران متوجه چشمک‌زدن نخواهند شد.
  • زاویه دید: به لطف استفاده از پنل IPS، زاویه دید وسیعی در دسترس است و افت کیفیت رنگ یا روشنایی در زوایای مورب دیده نمی‌شود. روکش مات نمایشگر نیز از بازتاب‌های اضافی جلوگیری می‌کند.

۴. سخت‌افزار و عملکرد

۴.۱. پردازنده (CPU)

  • مدل: Scar 18 از Intel Core i9-14900HX بهره می‌برد که جزو نسل رفرش‌شده Raptor Lake برای لپ‌تاپ‌هاست. این پردازنده ۲۴ هسته دارد (۸ هسته قدرتمند و ۱۶ هسته کم‌مصرف) و در حالت توربو به فرکانس ۵٫۸ گیگاهرتز می‌رسد.
  • توان مصرفی: در پروفایل “Performance”، توان محدودشده CPU در محدوده ۱۱۰ تا ۱۲۰ وات قرار می‌گیرد. با انتخاب “Turbo” می‌توان توان بالاتری را به آن اختصاص داد اما نویز فن‌ها و حرارت نیز افزایش می‌یابد.
  • کارایی در تست‌های چندرشته‌ای و تک‌رشته‌ای: نتایج بنچمارک‌ها حاکی از آن است که در حالت Performance به سطحی نزدیک به میانگین Core i9-14900HX می‌رسد. با فعال‌کردن حالت Turbo اندکی بهتر می‌شود اما تفاوت چندانی با نسل قبلی (i9-13980HX) احساس نمی‌شود. در حالت باتری، توان چندرشته‌ای به‌طور قابل‌توجهی افت می‌کند.

۴.۲. کارت گرافیک (GPU)

  • NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU: قدرتمندترین کارت گرافیک موبایلی انویدیا در زمان عرضه این لپ‌تاپ محسوب می‌شود. از ۹۷۲۸ هسته کودا برخوردار است و حداکثر توان حرارتی (TGP) آن تا ۱۷۵ وات (۱۵۰ + ۲۵ بوست) می‌رسد.
  • MUX Switch و Advanced Optimus: Scar 18 از این قابلیت بهره می‌برد تا کاربر بتواند برای بهره‌گیری از حداکثر توان کارت گرافیک، مستقیماً نمایشگر را به dGPU متصل کند یا برای افزایش عمر باتری، از iGPU استفاده نماید. تغییر بین این دو حالت نیاز به ری‌استارت سیستم ندارد.
  • عملکرد در بازی: تقریباً تمام بازی‌های امروزی را می‌توان با رزولوشن QHD+ و بالاترین جزئیات اجرا کرد. برای برخی عناوین بسیار سنگین یا رزولوشن 4K، فعال کردن DLSS 3 و Frame Generation باعث می‌شود نرخ فریم به‌اندازه کافی بالا بماند.

۴.۳. حافظه رم و فضای ذخیره‌سازی

  • رم: دستگاه از ۳۲ گیگابایت رم DDR5-5600 با پیکربندی دوکاناله استفاده می‌کند. دو اسلات فیزیکی برای ارتقا وجود دارد و هر دو از ابتدا پر هستند.
  • SSD پرسرعت: نمونه تست با یک درایو سامسونگ PM9A1a دو ترابایتی ارائه شد؛ سرعت خواندن و نوشتن بسیار بالایی دارد و در تست‌های طولانی هم دچار افت سرعت نشده است. همچنین یک اسلات M.2 خالی دیگر برای نصب SSD دوم وجود دارد و از RAID-0 پشتیبانی می‌شود.


۵. سیستم خنک‌کننده، نویز و حرارت

۵.۱. نویز فن

  • حالت Performance: در فشار کاری سنگین می‌تواند به حدود ۵۰ دسی‌بل برسد که صدایی قابل‌توجه اما رایج در لپ‌تاپ‌های گیمینگ بالارده است.
  • حالت Turbo: نویز بیشتر (گاهی ۵۲ دسی‌بل یا بالاتر) را به همراه دارد اما در عوض، حداکثر توان به CPU/GPU داده می‌شود.
  • حالت Silent: اگرچه قدرت دستگاه را محدود می‌کند، ولی نویز در فعالیت‌های سبک به حدود ۳۵ دسی‌بل یا کمتر کاهش می‌یابد. برای کارهای روزمره مانند وب‌گردی یا تماشای فیلم، این حالت پیشنهاد می‌شود.

۵.۲. دماهای سطحی

  • گرم شدن بدنه: تحت بار سنگین (بازی طولانی مدت یا تست استرس) بخش‌های مرکزی کیبورد و زیر دستگاه می‌توانند به بیش از ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد برسند. این دما برای دست نامطلوب است، اما در دنیای لپ‌تاپ‌های گیمینگ بالارده امری معمول محسوب می‌شود.
  • آداپتور ۳۳۰ واتی: آداپتور برقی حجیم است و در طول جلسات گیمینگ سنگین هم به‌خوبی پاسخ‌گوی مصرف انرژی خواهد بود.

۶. ورودی‌ها و اتصالات

۶.۱. کیبورد و تاچ‌پد

  • کیبورد جزیره‌ای با نورپردازی RGB: حسگر تک‌کلیدی RGB، عمق مناسب کلیدها و بازخورد لمسی مطلوب، تجربه تایپ راحتی را در اختیار می‌گذارد. البته بعضی کاربران از اندکی خمش در سمت راست کیبورد یاد می‌کنند که در کار روزمره شاید چندان آزاردهنده نباشد.

  • تاچ‌پد بزرگ: ابعاد ۱۳×۸٫۵ سانتی‌متری دارد، سطح آن روان است و کلیک‌های با بازخورد واضح را ارائه می‌دهد.

۶.۲. درگاه‌ها

  • سمت چپ: ورودی برق، پورت شبکه ۲٫۵ گیگابیتی، HDMI، Thunderbolt 4 (با پشتیبانی از G-Sync و DisplayPort) و یک USB-C با پشتیبانی از Power Delivery و DisplayPort، و همچنین جک هدفون/میکروفون.
  • سمت راست: دو پورت USB-A (هر دو USB 3.2 Gen 2).

  • عدم وجود کارت‌خوان حافظه: برای برخی کاربران حرفه‌ای عکاسی/فیلم‌برداری ممکن است ضعف محسوب شود.
  • نبود پورت در پشت لپ‌تاپ: تمام اتصالات در کناره‌ها متمرکز است و ممکن است کابل برق یا کابل‌های حجیم، تهویه کناری را کمی تحت‌تأثیر قرار دهند.

۶.۳. وب‌کم

  • وضوح پایین: رزولوشن حداکثر ۷۲۰p (۰٫۹ مگاپیکسل) به‌عنوان نقطه ضعفی برای دستگاهی با این برچسب قیمتی محسوب می‌شود. کیفیت تصویر در مکالمات معمولی قابل قبول است اما انتظار بیشتری می‌رود. شاتر فیزیکی هم وجود ندارد.

۷. باتری و شارژدهی

  • ظرفیت باتری: ۹۰ وات‌ساعت.
  • مدت شارژدهی: باوجود سخت‌افزار قدرتمند، در تست‌های وب‌گردی و پخش ویدئو از حدود ۷ تا ۸ ساعت شارژدهی مشاهده شده که فوق‌العاده است. درحالی‌که رقبایی چون Titan 18 یا بعضی مدل‌های Alienware باتری بزرگ‌تری دارند، اما Scar 18 توانسته عملکرد باتری بهتری ارائه کند.
  • مصرف در حالت بیکاری: با کاهش روشنایی نمایشگر و غیر فعال‌کردن ماژول‌های بی‌سیم، مصرف لپ‌تاپ به سطوح پایینی می‌رسد که نتیجه‌اش شارژدهی طولانی‌تر است.
  • مصرف در گیمینگ: طبیعتاً هنگام بازی‌های سنگین، شارژ باتری سریع‌تر تمام می‌شود و اکیداً پیشنهاد می‌شود برای حفظ حداکثر کارایی، لپ‌تاپ به برق متصل باشد.

۸. جمع‌بندی و ارزیابی نهایی

۸.۱. نقاط قوت

  1. توان پردازشی بسیار بالا: ترکیب Core i9-14900HX و GeForce RTX 4090 لپ‌تاپ را برای سنگین‌ترین بازی‌ها و کارهای چندرسانه‌ای آماده می‌کند.
  2. نمایشگر مینی-LED درخشان: روشنایی نزدیک به ۱۰۰۰ نیت، کنتراست عالی، پوشش رنگ DCI-P3، و نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز، تجربه‌ای کم‌نظیر در حوزه نمایشگر لپ‌تاپ فراهم می‌کند.
  3. درگاه‌های متنوع و مدرن: حضور Thunderbolt 4، USB-C با پشتیبانی از Power Delivery و DisplayPort، و پورت ۲٫۵ گیگابیتی اترنت، نیاز بسیاری از کاربران حرفه‌ای را برطرف می‌کند.
  4. مدیریت انرژی خوب و عمر باتری قابل‌توجه: برخلاف انتظار در لپ‌تاپ‌های قدرتمند، توانسته با تنظیم بهینه قدرت CPU/GPU و نمایشگر، در کاربری سبک تا نیمه‌سنگین شارژدهی چشمگیری داشته باشد.

۸.۲. نقاط ضعف

  1. قیمت بسیار بالا: Scar 18 در دسته لپ‌تاپ‌های رده‌بالای بازار قرار می‌گیرد و صرفاً برای کاربرانی مناسب است که هزینه را مانعی در خرید خود نمی‌بینند.
  2. بدنه پلاستیکی: برای بسیاری از کاربران حرفه‌ای، پلاستیکی‌بودن بخش زیادی از بدنه، کمی ناامیدکننده است؛ به‌ویژه در قیاس با رقبا یا حتی لپ‌تاپ‌های ارزان‌تر که قاب فلزی دارند.
  3. وب‌کم با کیفیت پایین: برای ویدئوکنفرانس یا استریم باکیفیت، نیازمند یک وب‌کم اکسترنال خواهید بود.
  4. توزیع اتصالات در کناره‌ها: فقدان پورت‌های پشت دستگاه می‌تواند به شلوغی کابل‌ها به‌ویژه در شرایطی که تعداد اتصالات زیاد است، منجر شود.

۹. مقایسه با رقبا

  • MSI Titan 18 HX: از نظر سخت‌افزار (ترکیب i9-14900HX و RTX 4090) به Scar 18 نزدیک است اما باتری ضعیف‌تری دارد و نتوانسته است به روشنایی نمایشگر مینی-LED ۲٫۵K یا عمر باتری ایسوس برسد. البته Titan یک نمایشگر 4K مینی-LED هم دارد که اگر کسی کاربری ۴K بخواهد، شاید جذاب باشد.
  • Alienware m18: نسخه‌های مجهز به RTX 4090 نیز عملکردی تقریباً مشابه دارند اما طراحی خاص Alienware و وزن نسبتاً بیشتر آن، انتخاب را به سلیقه و نیاز کاربر محدود می‌کند. همچنین درمورد باتری، Scar 18 اغلب شارژدهی بهتری نشان می‌دهد.
  • Razer Blade 18: باریک‌تر و سبک‌تر است و از طراحی مینیمال بهره می‌برد اما به‌اندازه Scar 18 قوی نیست (به‌خصوص در مدل‌های دارای RTX 4070 یا 4080). قیمت آن هم در محدوده رقابتی قرار دارد.

۱۰. نتیجه‌گیری

Asus ROG Strix Scar 18 (2024) لپ‌تاپی لوکس و قدرتمند است که بیش از همه برای کسانی طراحی شده که به کارایی فوق‌العاده در بازی‌ها و نرم‌افزارهای حرفه‌ای نیاز دارند و در عین حال، مایل به تجربه بهترین کیفیت تصویر مینی-LED هستند. این لپ‌تاپ می‌تواند به‌راحتی در جایگاه سیستم دسکتاپی قوی نقش‌آفرینی کند و نمایشگر ۱۸ اینچی آن تجربه‌ای نزدیک به مانیتورهای رومیزی ارائه می‌دهد.

اگر هزینه بالا مانعی محسوب نمی‌شود و می‌خواهید در کنار قدرت سخت‌افزاری، از نرخ فریم بالا و رنگ‌های دقیق بهره‌مند شوید، Scar 18 یکی از بهترین گزینه‌های بازار است. البته اگر انتظار بدنه کاملاً فلزی و وب‌کم پیشرفته دارید، یا به پورت‌های پشت دستگاه عادت کرده‌اید، باید بدانید که Scar 18 از این جهات ضعف‌هایی دارد. بااین‌همه، تعادلی که بین قدرت، کیفیت نمایشگر، درگاه‌های متنوع و حتی عمر باتری برقرار شده، این لپ‌تاپ را تبدیل به یکی از پرچم‌داران شایسته در دنیای لپ‌تاپ‌های گیمینگ می‌کند.

مشخصات

نوع لپ تاپ و الترابوک ۰
کاستوم ( ارتقا یافته ) ۱
وزن ۸
ابعاد ۶
سازنده پردازنده ۰
نسل پردازنده ۰
سری پردازنده ۰
مدل پردازنده ۰
فرکانس پردازنده ۹
حافظه Cache ۰
ظرفیت حافظه RAM ۵
نوع حافظه RAM ۰
فرکانس حافظه رم ۰
ظرفیت حافظه داخلی ۲
نوع حافظه داخلی ۰
مشخصات حافظه داخلی ۷
سازنده پردازنده گرافیکی ۰
مدل پردازنده گرافیکی ۳
حافظه اختصاصی پردازنده گرافیکی ۳
توان پردازنده گرافیکی ۹
سایر توضیحات پردازنده گرافیکی ۳
اندازه صفحه نمایش ۳
نوع صفحه نمایش (پنل) ۰
دقت صفحه نمایش ۰
نرخ بروزرسانی تصویر ۰
قابلیت‌های دستگاه ۲
توضیحات وبکم ۱۰
مشخصات اسپیکر ۸
نورپردازی صفحه کلید ۰
مشخصات تاچ پد ۰
توضیحات شبکه بی سیم Wi-Fi ۸
درگاه‌های ارتباطی ۷
توضیحات پورت Thunderbolt ۰
تعداد پورت USB 3.2 ۴
تعداد پورت USB Type-C ۹
طبقه‌بندی ۰
توضیحات باتری ۰
شارژدهی باتری ۳
سیستم عامل ۰
سایر توضیحات حافظه داخلی ۱
مشاهده بیشتر

نظرات کاربران

ارسال نظر

دیدگاه

تماس بگیرید