جستجو برای {{value}}

در دسته بندی ها {{value}}
نتایج {{value}} {{item.title}}
برند: لنوو لنوو

لپ تاپ 15 اینچی لنوو مدل E5080

Lenovo E5080 - B - 15 inch Laptop

۰ (۰)
خرید محصول

تماس بگیرید

معرفی

معرفی لپ تاپ 15 اینچی لنوو مدل E5080

لپ‌تاپ Lenovo E50-80 یک دستگاه تجاری خوش‌قیمت است که طراحی و کیفیت کلی بدنه‌ی آن با وجود حذف نام ThinkPad، قابل قبول باقی مانده است. این دستگاه از یک پردازنده‌ی کم‌مصرف Core i5-5200U بهره می‌برد و نمایشگر 15.6 اینچی آن کیفیتی معمولی دارد. هرچند صدای فن همیشه به گوش می‌رسد و باتری تنها حدود 4 ساعت دوام می‌آورد، اما برای کارهای اداری و روزمره به اندازه‌ی کافی توانمند است. کیبورد نیز برای استفاده‌ی معمولی خوب عمل می‌کند، اگرچه چندان مناسب تایپ سنگین نیست.
به‌طور کلی، Lenovo E50-80 در محدوده‌ی قیمت خود گزینه‌ی مناسبی محسوب می‌شود؛ زیرا به لولای صفحه‌نمایش مستحکم و بدنه‌ای نسبتاً خوب مجهز شده است. از جنبه‌های امنیتی ویژه خبری نیست و درگاه‌ها هم به حداقل‌ها محدود شده‌اند، اما حسگر اثرانگشت و پشتیبانی از داک OneLink، نقاط قوتی هستند که در این کلاس قیمت جلب توجه می‌کنند. اگر به دنبال لپ‌تاپی اداری و مقرون‌به‌صرفه هستید، E50-80 می‌تواند جایگزینی اقتصادی برای مدل‌های گران‌تر تجاری به‌شمار رود.

بررسی تخصصی

بررسی لپ‌تاپ Lenovo E50-80

لنوو در میان کاربران حرفه‌ای، با سری ThinkPad خود و ساخت محصولاتی مستحکم، شهرت خوبی به دست آورده است. سری E شامل لپ‌تاپ‌های تجاری مقرون‌به‌صرفه است، اما دیگر نام پریمیوم ThinkPad را با خود ندارد. آیا واقعاً می‌توان آن را یک جایگزین ارزان‌تر به شمار آورد؟

 

بررسی لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

Lenovo E50-80

لنوو با سری ThinkPad در میان کاربران تجاری شهرت خوبی دارد. برای جلب نظر مشتریانی که به‌دنبال گزینه‌ای ارزان‌تر هستند، لنوو سری B را روانه بازار کرد؛ اکنون سری E جایگزین سری B شده و نام ThinkPad از این سری حذف گشته و تنها لپ‌تاپی با عنوان «Lenovo E50-80» باقی مانده است.

همان‌طور که در لپ‌تاپ‌های پیش‌تر اشاره‌شده هم دیده بودیم، E50-80 از پردازنده‌ی کم‌مصرف Intel Core i5-5200U بهره می‌گیرد و نمایشگری 15.6 اینچی با وضوح 1366x768 پیکسل دارد.

 

بدنه و اتصالات لپ‌تاپ Lenovo E50-80

لنوو برای ساخت بدنه‌ی E50-80 از پلاستیک مشکی مات استفاده کرده است و در کل این طراحی شبیه لپ‌تاپ‌های سری B (مانند B50-30) به نظر می‌رسد. تفاوت قابل توجه، لولاهای نمایشگر هستند که به ادعای لنوو، استحکام بالایی دارند. این ادعا چندان هم بی‌اساس نیست: هنگام باز کردن درِ لپ‌تاپ یا تکان دادن آن، درِ نمایشگر لق نمی‌زند. البته باز کردن لپ‌تاپ با یک دست امکان‌پذیر نیست.

 

لپ‌تاپ Lenovo E50-80 

 

تفاوت دیگر، ضخامت دستگاه است: ضخامت B50-30 حدود 28 میلی‌متر بود، حال آنکه E50-80 اندکی باریک‌تر و 25 میلی‌متر است.

پشت درِ نمایشگر از سایر بخش‌های لپ‌تاپ متفاوت احساس می‌شود، چرا که لنوو در این بخش از پوشش نرم (Soft-Touch) استفاده کرده و باعث شده E50-80 ظاهری کمی لوکس‌تر پیدا کند. از نظر کیفیت ساخت، مشکل خاصی به چشم نمی‌خورد، اگرچه شاسی دستگاه به‌اندازه‌ی سری ThinkPad مقاوم و سخت نیست.

 

لپ‌تاپ Lenovo

 

از نظر پورت‌ها، تنها امکانات ضروری در نظر گرفته شده است. در سمت چپ دستگاه، ورودی برق، پورت VGA، پورت LAN، پورت HDMI و دو پورت USB 3.0 قرار دارند و در سمت راست، جک ترکیبی صدا، یک پورت USB 2.0 و شکاف قفل کِنسینگتون (Kensington) قابل مشاهده است. پورت OneLink نیز تعبیه شده که می‌تواند برق دستگاه را تأمین کرده و امکان اتصال به داک ایستگاه اتصال (Docking Station) خارجی را می‌دهد. پورت‌ها با فاصله‌ی خوبی قرار گرفته‌اند و می‌توان از آن‌ها به‌صورت هم‌زمان استفاده کرد. تنها ایرادی که دیده می‌شود، قرارگیری اکثر پورت‌ها در بخش جلویی دو سمت لپ‌تاپ است که برای کاربران چپ‌دست، در صورت نیاز به اتصال چند کابل مانند LAN و HDMI، ممکن است مشکل ایجاد کند.

لپ‌تاپ Lenovo

 

دستگاه‌های ورودی لپ تاپ لنوو

تاچ‌پد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

تاچ‌پد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

کیبورد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

کیبورد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

لنوو از صفحه‌کلید AccuType آشنایی بهره گرفته که پیش‌تر هم شاهدش بوده‌ایم. یکی از مشخصه‌های این کیبورد، لبه‌های کمی گردشده در پایین کلیدها است. می‌توان با سرعت خوب و بدون مشکل تایپ کرد و اثری از صداهای اضافی یا تکان‌خوردن کلیدها مشاهده نشد. بخش میانی کیبورد قدری انعطاف دارد که از نظر ظاهری، کیفیت را پایین‌تر نشان می‌دهد، اما در هنگام استفاده‌ی معمول، مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند.

تاچ‌پد از دقت خوبی برخوردار است و فرمان‌های چند لمسی را بدون تأخیر شناسایی می‌کند. برای یک کاربر تجاری در حال سفر که همیشه امکان استفاده از ماوس را ندارد، این موضوع بسیار مهم است. دو کلید اختصاصی در پایین تاچ‌پد، اندکی سفت هستند؛ در نتیجه ممکن است استفاده از قابلیت کلیک با ضربه (Tapping) روی سطح تاچ‌پد ساده‌تر باشد. در مدل قدیمی‌تر B50-30 مشکلاتی از جمله لگ در تاچ‌پد وجود داشت که خوشبختانه در E50-80 برطرف شده است.

 

نمایشگر لپ‌تاپ Lenovo E50-80

E50-80 دارای یک پنل TN مات 15.6 اینچی با وضوح 1366×768 پیکسل است که در این محدوده‌ی قیمت، طبیعی به نظر می‌رسد. کسانی که وضوح بالاتری نیاز دارند، باید مبلغ بیشتری هزینه کنند و لپ‌تاپ دیگری مانند ThinkPad Edge E550 را در نظر بگیرند.

با توجه به قیمت لپ‌تاپ، روشنایی متوسط 236 کاندلا بر مترمربع قابل قبول است. در محیط‌های پرنور، مخصوصاً فضاهای باز، معمولاً روشنایی بالای 300 کاندلا بر مترمربع ضروری است که بیشتر در لپ‌تاپ‌های گران‌تر دیده می‌شود. نسبت کنتراست 1:558 نیز عملکرد نسبتاً رضایت‌بخشی دارد.

 

نمایشگر لپ‌تاپ Lenovo E50-80

نمایشگر لپ‌تاپ Lenovo E50-80

نمایشگر لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

اگر E50-80 را با مدل پیشین B50-30 مقایسه کنیم، روشنایی و کنتراست این مدل کمی بهتر است. رقبا نیز نمایشگر خیلی بهتری ندارند و یا در محدوده‌ی مشابهی قرار می‌گیرند یا حتی ضعیف‌تر عمل می‌کنند؛ برای مثال، Fujitsu Lifebook A555 با روشنایی 174 کاندلا بر مترمربع خیلی تیره‌تر است.

نمایشگر دستگاه دچار تمایل رنگی به آبی است که برای پنل‌های TN کم‌هزینه پدیده‌ای رایج محسوب می‌شود. انحراف رنگی DeltaE در سطح بالایی قرار دارد و دمای رنگ نیز با حدود 11000 کلوین، بسیار خنک‌تر از حد ایدئال است. هرچند این وضعیت برای استفاده‌های معمول تجاری مشکل‌ساز نیست، اما برای کاربر حرفه‌ای با چشم آموزش‌دیده، ممکن است آشکار باشد.

مانند اکثر پنل‌های TN، زاویه‌ی دید چندان گسترده نیست. در محور افقی، سریعاً با کم‌رنگ شدن یا وارونه شدن تصویر مواجه می‌شویم و در محور عمودی، تصویر در زاویه‌های تند تاحدی پایدار می‌ماند.

زاویه‌های دید:

 

نمایشگر لپ‌تاپ Lenovo E50-80

نمایشگر لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

نگاهی به مشخصات نشان می‌دهد که نباید انتظار زیادی از عملکرد این دستگاه داشت: پردازنده‌ی Intel Core i5-5200U یک CPU کم‌مصرف (ULV) دو هسته‌ای در سطح میان‌رده محسوب می‌شود. حافظه‌ی رم 4 گیگابایتی حداقل مقداری است که برای تجربه‌ی کاری بدون لگ در اجرای نرم‌افزارهای تجاری لازم است. هارددیسک مکانیکی معمولی دستگاه نیز سرعتی هم‌پایه SSD یا هارد هیبریدی ندارد. حتی بدون بنچمارک هم می‌توان دریافت که سخت‌افزار تنها برای کارهای اداری ساده و مولتی‌مدیای سبک مناسب است.

 

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

پردازنده Lenovo E50-80

E50-80 از پردازنده‌ی Intel Core i5-5200U استفاده می‌کند. این پردازنده‌ی کم‌مصرف دو هسته‌ای با فرکانس پایه‌ی 2.2 گیگاهرتز کار می‌کند و از طریق فناوری Turbo می‌تواند هر دو هسته را تا 2.5 گیگاهرتز و یک هسته را تا 2.7 گیگاهرتز ارتقا دهد. نتایج بنچمارک Cinebench در حالت باتری هم مشابه حالت برق مستقیم است و نشان می‌دهد CPU در هر دو حالت به حداکثر توان خود دسترسی دارد.

 

سیستم لپ‌تاپ Lenovo E50-80

کاربرانی که به لپ‌تاپ‌های مجهز به SSD عادت کرده‌اند، به‌سرعت متوجه خواهند شد که E50-80 به هارددیسک مکانیکی معمولی مجهز است. برنامه‌های ساده مانند فایل اکسپلورر، مرورگرها یا نرم‌افزارهای اداری، اندکی مکث دارند تا باز شوند. البته کسانی که با عملکرد (یا کاستی‌های) یک هارددیسک استاندارد آشنا باشند، مشکل چندانی با این تأخیرها نخواهند داشت. مقایسه‌ی نتایج بنچمارک‌ها نشان می‌دهد که Fujitsu Lifebook A555 با SSD و رم 8 گیگابایتی عملکرد بهتری دارد، در حالی که دستگاه‌هایی مانند E50-80 تنها 4 گیگابایت رم دارند.

 

دستگاه ذخیره‌سازی لپ‌تاپ Lenovo E50-80

هارددیسک 500 گیگابایتی دستگاه، مدل Seagate Momentus Thin ST500LT012-1DG142 است که ضخامت 7 میلی‌متر داشته و با سرعت 5400 دور در دقیقه می‌چرخد. حتی در این محدوده‌ی قیمتی نیز عملکرد سریع‌تری امکان‌پذیر است؛ برای مثال، لپ‌تاپ Lenovo ThinkPad Edge E5500 از هارددیسک 7200 دور در دقیقه بهره می‌برد. بااین‌حال، سرعت انتقال حدود 88 مگابایت بر ثانیه که هارددیسک سیگیت ارائه می‌دهد، یک مقدار میانگین معقول محسوب می‌شود. هارددیسک هیتاچی در ThinkPad Edge تنها حدود 10 مگابایت بر ثانیه سریع‌تر است که احتمالاً بر کاربری عادی تأثیر محسوسی نخواهد داشت. البته هارددیسک‌های هیبریدی و به‌ویژه SSD عملکرد بسیار بالاتری ارائه می‌دهند.

 

دستگاه ذخیره‌سازی لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

عملکرد گرافیکی Lenovo E50-80

Intel HD Graphics 5500 که در بسیاری از پردازنده‌های Broadwell فعلی به کار رفته، وظیفه‌ی خروجی گرافیکی را بر عهده دارد. انتظار رقابت با کارت‌های گرافیک مجزا از این تراشه منطقی نیست؛ ضمن اینکه لپ‌تاپ نیز برای برنامه‌های سنگین طراحی نشده است. کاربران تجاری که نرم‌افزارهای اداری اجرا می‌کنند، از این نظر مشکلی نخواهند داشت.

 

عملکرد لپ‌تاپ Lenovo E50-80 در بازی

E50-80 برای گیمینگ طراحی نشده و نباید انتظار زیادی داشت، به‌ویژه که کارت گرافیک مجزا ندارد. با تست بازی قدیمی اما سه‌بعدی و نسبتاً سنگین Total War: Rome II، این موضوع تأیید می‌شود. بیشتر عناوین قدیمی در صورت کاهش کیفیت گرافیکی تا سطح کم یا خیلی کم، قابل بازی هستند. برخی لپ‌تاپ‌های دیگر در همین محدوده‌ی قیمت مانند Acer Aspire E5-473G دارای کارت گرافیک مجزا هستند.

 

گرما و انرژی لپ تاپ لنوو

نویز سیستم Lenovo E50-80

پردازنده‌ی کم‌مصرف ULV تنها 15 وات توان مصرفی دارد و گرمای چندانی تولید نمی‌کند، اما با وجود این، فن لپ‌تاپ همواره روشن و قابل‌شنیدن است. حتی در هنگام انجام کارهای ساده مانند پردازش کلمه یا وب‌گردی، دستگاه کاملاً بی‌صدا نیست. از یک لپ‌تاپ 15 اینچی با پردازنده‌ی ULV انتظار می‌رود سطح نویز کمتری داشته باشد. برخی رقبا با همین CPU عملکرد بهتری از این نظر دارند؛ به‌طور مثال، Dell Vostro 15 3558 و Fujitsu Lifebook A555 هنگام انجام وظایف سبک، فن خود را کاملاً خاموش نگه می‌دارند. برای یک لپ‌تاپ تجاری که در طول روزهای کاری طولانی استفاده می‌شود، این موضوع را می‌توان یک ضعف محسوب کرد.

 

دمای لپ‌تاپ Lenovo E50-80

فن شاید پرصدا باشد، اما دست‌کم کارایی خوبی دارد. در حداکثر سطح بارکاری، دمای دستگاه به حدود 38 درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد که چندان مشکل‌زا نیست و بعید است در استفاده‌ی معمول به چنین سطحی برسد. بخش استراحت دست و ناحیه‌ی کیبورد نیز در دماهای بالا، بیش‌ازحد داغ نمی‌شود.

 

دمای لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

طی تست استرس که دست‌کم یک ساعت به طول می‌انجامد، دمای هسته‌های CPU حداکثر به حدود 70 درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد که فاصله‌ی زیادی با محدوده‌ی بحرانی دارد. در بیشتر این بازه‌ی تست، هسته‌های پردازنده در فرکانس پایه فعالیت می‌کنند.

 

بلندگوهای لپ‌تاپ Lenovo E50-80

دو بلندگوی استریوی کوچک دستگاه چندان برجسته نیستند، اما از آنجا که E50-80 یک لپ‌تاپ تجاری است و نه چندرسانه‌ای، این موضوع قابل اغماض است. صدا شفاف و بدون نویز اضافه پخش می‌شود؛ دقیقاً همان چیزی که انتظار می‌رود. کاربران حرفه‌ای‌تر احتمالاً از نبود باس (Bass) و حجم صدای غنی ناراضی خواهند بود. در این صورت بهتر است به‌دنبال لپ‌تاپی چندرسانه‌ای با ساب‌ووفر داخلی بگردند یا از بلندگوهای اکتیو خارجی بهره ببرند.

 

مصرف برق Lenovo E50-80

پردازنده‌های ULV در حالت بی‌باری مصرف برق کمی دارند. ما بین 4 تا 7 وات اندازه‌گیری کردیم که هم‌راستا با دستگاه‌های دیگر دارای همین CPU است. مدل پیشین یعنی Lenovo B50-30 با پردازنده‌ی ضعیف‌تر سلرون، برق کمتری مصرف نکرده بود. در بالاترین سطح بارکاری، E50-80 حدود 32 وات مصرف دارد؛ آداپتور برق با توان 45 وات نیز برای این کار کافی است.

 

شارژدهی لپ‌تاپ Lenovo E50-80

لنوو ادعا می‌کند که لپ‌تاپ تا «حدود پنج ساعت» روشن می‌ماند؛ و طبیعتاً این بازه می‌تواند از 0 تا 5 ساعت متغیر باشد. در تست عملی وب‌گردی (WLAN)، قبل از اتمام شارژ، دستگاه حدود 4 ساعت دوام آورد. درصورت غیرفعال کردن ماژول‌های ارتباطی و کاهش روشنایی صفحه، رسیدن به 5 ساعت، ممکن به نظر می‌رسد. بنابراین ادعای لنوو قابل‌باور است.

 

لپ‌تاپ Lenovo E50-80

 

اگر E50-80 را با رقبا مقایسه کنیم، نتیجه‌ی چندان درخشانی نمی‌گیرد. برای مثال، Dell Vostro 15 3558 حدود 2.5 ساعت بیشتر دوام می‌آورد (افزایش تقریباً 66 درصدی). Fujitsu Lifebook A555 نیز در تست وب‌گردی تا 5 ساعت و 40 دقیقه کار می‌کند که نتیجه‌ی به‌مراتب بهتری است. حتی ThinkPad Edge E550 هم که تنها دارای پردازنده‌ی Core i3 و ارزان‌تر است، در تست ما نزدیک به 5 ساعت دوام آورد.

 

Lenovo E50-80

 

جمع بندی

از آنجا که عبارت «ThinkPad» دیگر در عنوان این لپ‌تاپ تجاری دیده نمی‌شود و قیمت آن هم پایین‌تر است، انتظار داشتیم که لنوو در برخی بخش‌ها کیفیت را پایین آورده باشد. بااین‌حال، شاسی لپ‌تاپ ما را شگفت‌زده کرد: کیفیت ساخت کلی خوب است و لولاهای نمایشگر بسیار محکم عمل می‌کنند. البته استاندارد بالای سری ThinkPad در اینجا رعایت نشده، اما E50-80 برای بازه‌ی قیمتی خودش قابل قبول است.

از نظر پورت‌ها، دستگاه خیلی دست‌و‌دل‌باز نیست، اما حداقل از داک OneLink پشتیبانی می‌کند. جنبه‌های امنیتی برای کاربران حرفه‌ای مهم هستند، اما E50-80 تنها حسگر اثرانگشت را ارائه می‌دهد و ویژگی‌هایی مانند رمزگذاری سخت‌افزاری را در این محدوده‌ی قیمتی ندارد و تنها یک نرم‌افزار مدیریت گذرواژه در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در این قیمت، استفاده از نمایشگر فول‌اچ‌دی هم منتفی است و نمایشگر HD 1366×768 پیکسلی دقیقاً هم‌سطح رقباست. کیفیت نمایشگر شگفت‌انگیز نیست، اما حداقل با مشکلات جدی مواجه نیستیم؛ برخلاف مواردی که مثلاً در Fujitsu Lifebook A555 شاهد بودیم. نمایشگرهای خیلی بهتر معمولاً در لپ‌تاپ‌های بالای هزار یورو قابل دستیابی هستند.

درمجموع، Lenovo E50-80 تأثیر مثبتی از خود برجای می‌گذارد و تمام موارد پایه‌ای را که در این محدوده‌ی قیمت انتظار می‌رود، ارائه می‌دهد. عملکرد و قابلیت‌های دستگاه در حوزه‌ی کارهای اداری و سبک، بدون مشکل هستند. بنابراین می‌توان E50-80 را جایگزینی مقرون‌به‌صرفه برای لپ‌تاپ‌های تجاری گران‌تر دانست.

 

شاخص امتیاز
شاسی (Chassis) 76 / 98 → 78%
کیبورد (Keyboard) 65%
تاچ‌پد (Pointing Device) 72%
اتصال‌پذیری (Connectivity) 66 / 80 → 83%
وزن (Weight) 61 / 20-67 → 87%
باتری (Battery) 84%
نمایشگر (Display) 79%
عملکرد بازی (Games Performance) 58 / 68 → 85%
عملکرد نرم‌افزار (Application Performance) 60 / 92 → 65%
دما (Temperature) 88%
نویز (Noise) 90%
صدا (Audio) 40%
وب‌کم (Camera) 40 / 85 → 47%
میانگین 68%
مجموع امتیاز 75%

مشخصات

وزن ۲
ابعاد ۴۷۳
سازنده پردازنده ۰
سری پردازنده ۱
مدل پردازنده ۲۰۰
فرکانس پردازنده ۲۳۲
حافظه Cache ۱۲
ظرفیت حافظه RAM ۱۱
نوع حافظه RAM ۶
ظرفیت حافظه داخلی ۱۲
نوع حافظه داخلی ۴
مشخصات حافظه داخلی ۹۲
سازنده پردازنده گرافیکی ۱
حافظه اختصاصی پردازنده گرافیکی ۵
اندازه صفحه نمایش ۱
نوع صفحه نمایش (پنل) ۶
دقت صفحه نمایش ۵
توضیحات صفحه نمایش ۳۸۰
توضیحات وبکم ۴۵۷
مشخصات اسپیکر ۵۰
مشخصات تاچ پد ۱۷
توضیحات شبکه بی سیم Wi-Fi ۷۱
طبقه‌بندی ۳
نوع باتری ۵
توضیحات باتری ۳۳۱
شارژدهی باتری ۸۳
سیستم عامل ۰
تعداد پورت USB 3.0 ۷
پردازنده گرافیکی ۲۲۱
توضیحات پورت شبکه Ethernet ۲۱
توضیحات سیستم عامل ۲۳
تعداد پورت USB 2.0 ۵
مشاهده بیشتر

نظرات کاربران

ارسال نظر

دیدگاه

تماس بگیرید