لنوو B570 یک لپتاپ ارزانقیمت است که برای کارهای اداری یا خانگی روزمره طراحی شده است. بدنهی مشکی و مات آن احساس کیفیتی فراتر از قیمت خود ارائه میدهد و کیبورد آن، بهخاطر کلیدهای مناسب و سطح نویز پایین، تجربهی تایپ لذتبخشی را فراهم میکند. با وجود استفاده از پردازندهی Core i3 و گرافیک یکپارچهی HD 3000، این لپتاپ برای اجرای برنامههای سبک اداری و مرور اینترنت کافی است. عمر باتری در بهترین حالت حدود 7 ساعت (بیباری) و در وبگردی به 3.5 ساعت کاهش مییابد که برای ردهی قیمتی خود منطقی محسوب میشود.
از نظر اتصالات، وجود سه پورت USB 2.0 بههمراه یک درگاه e-SATA/USB 2.0 ترکیبی و پشتیبانی از HDMI و VGA، قابلیتهای خوبی به کاربر میدهد. البته نبود USB 3.0 و نمایشگر براق با روشنایی و کنتراست محدود، از نکات منفیاند؛ اما برای استفادهی خانگی گزینهی قابل قبولی تلقی میشود. امکان دسترسی آسان به قطعات داخلی نیز باعث میشود ارتقای رم یا تعویض هارددیسک ساده باشد. بهطور کلی، Lenovo B570 در برابر قیمت خود، کیفیت و کارایی رضایتبخشی برای کارهای روزمره ارائه میدهد.
لنوو با سری ThinkPad خود شهرت خوبی کسب کرده است. این لپتاپهای تجاری باکیفیت، فناوری پیشرفته را در اختیار کاربران در سراسر جهان قرار میدهند. لنوو همچنین لپتاپهای دیگری نیز تولید میکند؛ از جمله سری B که بر خلاف سری ThinkPad، برای کاربرانی طراحی شده است که به «امکانات اصلی» نیاز دارند. این سری با شعار «لپتاپهای ایدهآل و ارزان برای استفاده در خانه و اداره» شناخته میشود.
کیبورد خوب در یک لپتاپ ساکت؛ دقیقاً دو ویژگیای که خریداران یک لپتاپ اداری به آنها اهمیت میدهند. کیبوردهای لنوو به دلیل کیفیت عالی مشهور هستند و در نتیجه کیبورد B570 نیز کاربران پر تایپ را ناامید نخواهد کرد. کاربرانی که به دنبال قیمت مناسب هستند، همچنین از اینکه مدل تحت آزمون ما با قیمت مناسب عرضه میشود، خشنود خواهند شد. از نظر توان پردازشی، لپتاپ به پردازندهی Intel Core i3 2330M و گرافیک درونساخت HD Graphics 3000 مجهز شده است که برای کارهای روزمرهی اداری کافی به نظر میرسد. پرسش اینجاست: آیا این لپتاپ ویژگیهای بیشتری برای ارائه دارد؟ با ما همراه باشید.
بدنهی لپتاپ کاملاً مشکی طراحی شده است. ساختار بدنه عمدتاً از مواد پلاستیکی (موضوعی قابل انتظار در لپتاپهای ارزانقیمت) تشکیل شده و الگوی راهراه (Pinstripe) موجود روی سطح دستگاه حس کیفیت بالاتری ایجاد میکند. به لطف سطح مات، اثرانگشت و لک بهسختی روی بدنه باقی میمانند. بخش استراحت دست نیز دارای همین الگوی راهراه مات است. تنها استثنا خود نمایشگر است که اگرچه از جنس پلاستیک است اما سطح آن براق است.
لنوو B570 حدود 2.4 کیلوگرم وزن دارد و برای یک دستگاه در این ابعاد، حمل آن نسبتاً آسان است. کیفیت ساخت در سطح خوبی قرار دارد: هیچ صدای اضافی یا تکان ناخوشایندی احساس نمیشود. البته مقاومت پیچشی (Torsion) نمایشگر میتوانست بالاتر باشد. وقتی لپتاپ در حالت بسته از بالا فشار داده شود، درب نمایشگر اندکی فرو میرود.
امکان باز کردن لپتاپ با یک دست وجود دارد؛ چرا که قفل فیزیکی در نظر گرفته نشده است. لولاها بهاندازهی کافی محکم هستند تا زاویهی نمایشگر را ثابت نگه دارند؛ چه روی میز و چه روی پا. البته اگر بدنهی لپتاپ را تکان دهید، نمایشگر تا حدی لرزش پیدا میکند. لبههای بدنه گرد نیستند و ممکن است در تایپ طولانیمدت، باعث ناراحتی مچ دست شوند. محل استراحت دست، همچون سایر بخشهای دستگاه، مستحکم طراحی شده است.
لنوو B570 تنوع خوبی از پورتها را ارائه میکند. پورتها در دو طرف دستگاه تعبیه شده و هر سانتیمتر فضای موجود بهخوبی استفاده شده است. درمجموع، 3 پورت USB 2.0 و یک پورت ترکیبی e-SATA/USB 2.0 روی لپتاپ یافت میشود که برای مدلی با این قیمت، بسیار عالی است (بسیاری از لپتاپهای گرانتر تعداد کمتری از این پورتها دارند). B570 فاقد USB 3.0 است اما داشتن پورت e-SATA تا حدی جای خالی آن را پر میکند. از طریق پورت HDMI میتوان لپتاپ را به نمایشگر یا تلویزیون خارجی متصل کرد و علاوه بر آن، خروجی VGA نیز برای پخش ویدئو در دسترس است.
جایگیری پورتهای صوتی (ورودی میکروفن و خروجی هدفون) در جلوی سمت راست لپتاپ (قبل از پورت USB) ممکن است برای کاربران راستدستی که همزمان از ماوس اکسترنال و هدفون استفاده میکنند، مشکلساز شود. کاربران چپدست در این زمینه کمتر دچار مشکل خواهند بود.
در جلوی لپتاپ، درگاه کارتخوان چندفرمتی نیز قرار دارد.
پورت LAN (RJ-45) در B570 امکان اتصال به شبکه از طریق کابل را فراهم میکند. به لطف ماژول WLAN مدل Atheros AR9285، اتصال بیسیم (b/g/n) نیز در دسترس است. ماژول Bluetooth 2.1 از Broadcom نیز در دستگاه وجود دارد که برقراری ارتباط با ماوس، کیبورد یا تلفن همراه مجهز به بلوتوث را امکانپذیر میسازد.
آیا دوست دارید حس جیمز باند بودن داشته باشید؟ از حسگر اثرانگشت B570 استفاده کنید. حسگر اثرانگشت تضمین میکند که کسی جز کاربر اصلی نتواند وارد سیستم شود. بهعلاوه، لپتاپ دارای شکاف قفل Kensington و نرمافزار اختصاصی «Lenovo Security Suite» است.
قیمت ارزان اغلب بهمعنی لوازم جانبی اندک است. متأسفانه، این موضوع دربارهی Lenovo B570 نیز صدق میکند. در بستهبندی، هیچ دیسک ریکاوری ارائه نشده که البته امروزه به یک استاندارد تبدیل شده است؛ بنابراین کاربر باید خودش از طریق ابزار ریکاوری، رسانهی پشتیبان تهیه کند. در جعبهی دستگاه، باتری 6 سلولی (ظرفیت 48 واتساعت)، آداپتور برق 65 وات و راهنمایی مختصر قرار دارد. این راهنما روش تعویض هارددیسک و ماژولهای رم را بهخوبی نشان میدهد. سیستمعامل نصبشده روی لپتاپ Windows 7 Home Premium (نسخه 64 بیتی) است.
B570 با یک سال گارانتی «Carry-in» عرضه میشود. کاربران میتوانند با پرداخت هزینهای بیشتر، مدت گارانتی را به دو یا سه سال ارتقاء دهند.
لنوو در B570 یک کیبورد کامل (بههمراه بخش اعداد مجزا) ارائه میدهد. شکل کمی مقعر کلیدها و فاصلهی مناسب آنها باعث میشود کاربر بتواند با دقت خوبی تایپ کند. کلیدهای Enter و Shift راست کمی کوچکتر طراحی شدهاند تا کلیدهای جهتنما در کیبورد جای بگیرند. عمق حرکت کلیدها کوتاه اما دقیق است و صدای کلیک آنها بم و کدر بهگوش میرسد. کیبورد بهصورت ایمن در بدنه نصب شده و تنها در صورت وارد کردن فشار زیاد، اندکی فرو میرود. افرادی که مدت زیادی با لپتاپ تایپ میکنند، از این کیبورد رضایت خواهند داشت.
تاچپد لپتاپ نسبتاً بزرگ است (عرض 10 سانتیمتر). سطح آن دارای بافت نقطهای (Studded) است که حرکت انگشت را آسان میکند. در سمت راست تاچپد، یک نوار عمودی برای اسکرول تعبیه شده است. درمجموع، ظاهری متفاوت از بخش استراحت دست دارد. امکان غیرفعال کردن تاچپد نیز وجود دارد. دستگاه از ویژگیهای چندلمسی پشتیبانی میکند؛ برای مثال، میتوان با استفاده از دو انگشت عمل زوم را انجام داد. دو کلید مربوط به تاچپد عمق حرکت کوتاهی دارند و بازخورد محدودی ارائه میکنند. صدای کلیک آنها ملایم است و هرچه به لبه نزدیکتر شوید، فشار بیشتری برای فشردن نیاز است.
لنوو در B570 یک نمایشگر 15.6 اینچی با نسبت تصویر 16:9 و وضوح 1366×768 پیکسل (مدل N156BGE-L21) نصب کرده است. کاربرانی که همزمان چندین پنجره باز میکنند، ممکن است از فضای کاری محدود ناراضی باشند. این وضوح همچنین برای پیمایش طولانی در متنها یا جداول، نیازمند اسکرول فراوان است.
نمایشگر براق دستگاه دارای نور پسزمینهی LED است و میانگین روشنایی 188 کاندلا بر مترمربع دارد که برای استفادهی داخلی کافی است. هنگام کار با باتری، روشنایی از 202 به 182 کاندلا بر مترمربع کاهش مییابد. میزان روشنایی مشکی (Black Value) در حدود 0.96 کاندلا بر مترمربع و نسبت کنتراست نیز 1:209 است که بهترین عملکرد محسوب نمیشود. البته اکثر لپتاپهای همقیمت نیز وضعیت مشابهی دارند. برای کاربریهای اداری یا مرور وب معمولی، این کیفیت نمایشگر مشکلی ایجاد نمیکند، اما برای نمایشگرهای حرفهایتر باید هزینهی بیشتری پرداخت.
این نمایشگر توان نمایش کامل فضای رنگی حرفهای را ندارد؛ موضوعی که قابل پیشبینی است و برای کاربری هدف آن - یعنی امور اداری و روزمره - محدودکننده محسوب نمیشود.
متأسفانه، لنوو برای B570 یک صفحهی براق در نظر گرفته است و این موضوع در فضاهای خارجی دردسرساز میشود؛ چراکه بازتاب شدید نور تصویر را مخدوش میکند. ازاینرو، استفاده از لپتاپ در روزهای آفتابی عملاً غیرممکن خواهد بود.
از نظر زاویهی دید، نباید انتظار زیادی از B570 داشت. در محور افقی، تا زمانی که زاویهی دید خیلی زیاد نشود، تغییر رنگ چشمگیری رخ نمیدهد. اما در جهت عمودی، اندکی جابهجایی منجر به وارونگی یا کاهش شدید روشنایی تصویر میگردد. تماشای DVD بهصورت گروهی روی این لپتاپ چندان لذتبخش نخواهد بود.
حتی در روزهای ابری نیز بازتابها روی نمایشگر مشکلساز هستند.
لنوو B570 در پیکربندیهای مختلفی عرضه میشود؛ از جمله پردازندهی Intel Core i3 2330M، یا مدلهای قویتر Core i5 2410M یا 2430M. همچنین، کاربر میتواند بین گرافیک درونساخت HD Graphics 3000 یا کارت گرافیک مجزای ردهابتدایی Nvidia GeForce 410M (همراه با HD Graphics 3000) یکی را انتخاب کند.
مدل تحت آزمون ما به پردازندهی Core i3 2330M (مجهز به IGP HD Graphics 3000) مجهز شده است. این مدل دارای 4 گیگابایت حافظه رم DDR3 است که روی دو کانال (Dual-Channel) با فرکانس 1333 مگاهرتز فعال است (تا زمانی که اسلات دوم نیز اشغال باشد).
هارددیسک دستگاه یک مدل 500 گیگابایتی از هیتاچی (HTS547550A9E384) است که با سرعت 5400 دور در دقیقه کار میکند.
پردازندهی Core i3 2330M یک پردازندهی دو هستهای میانرده است که با فرکانس 2.2 گیگاهرتز کار میکند. کاربران نباید انتظار رکوردشکنی داشته باشند. بااینحال، فناوری Hyper-Threading اجازه میدهد این دو هسته بتوانند 4 رشته را بهصورت همزمان پردازش کنند. ویژگی Turbo Boost (که در مدلهای Core i5 و i7 وجود دارد) در سری i3 فعال نیست.
برای ارزیابی برتری احتمالی Core i5 نسبت به Core i3 و توجیه هزینهی اضافی، ما نتایج بنچمارک Cinebench 11.5 (Multi CPU) را مقایسه کردیم: i3 به امتیاز 2.12 میرسد، درحالیکه i5 2410M میتواند تا 2.61 و i5 2430M حتی تا 2.71 امتیاز کسب کند.
در Cinebench 10 (Single CPU) فاصله بیشتر نیز میشود؛ چراکه مدلهای Core i5 از قابلیت توربو سود بیشتری میبرند. i3 مدل ما حدود 3599 امتیاز میگیرد، درحالیکه 2410M به 4670 و 2430M به 4809 امتیاز میرسند. بنابراین، اگر کاربر نیازمند کارایی بالاتر و تمایل به پرداخت هزینهی اضافی دارد، Core i5 گزینهی بهتری خواهد بود.
مقایسه با لپتاپهایی که از همین پردازنده استفاده میکنند، نشان میدهد که B570 در بنچمارک Cinebench عملکرد خوبی دارد. برای مثال، در مقایسه با Chiligreen Platin TS بهتر عمل کرده اما توسط Asus Pro P53E شکست میخورد. البته اختلاف عملکرد ناچیز است (چند درصد).
برای سنجش عملکرد کلی سیستم در مقایسه با رقبا، ما از بنچمارک PCMark استفاده کردیم که فرایندهایی مانند ویرایش تصویر، شتابدهی ویدئو و مرور وب (با زبانههای متعدد) را شبیهسازی میکند. نتیجهی نهایی در پایگاه دادهی ما ثبت میشود.
مدل ما در PCMark Vantage به امتیاز 4613 دست یافت. برای مقایسه، لپتاپی با همان HDD 5400 دور و گرافیک HD Graphics 3000 اما با پردازندهی Core i5 2430M، مانند Dell Inspiron 14z (N411z)، به 6806 امتیاز میرسد (یعنی حدود 50% بیشتر).
در میان یکسوم پایین لیست ما، B570 جایگاهی نزدیک به بالای آن محدوده کسب میکند که برای یک لپتاپ اداری در این بازهی قیمتی، موفقیت قابل قبولی محسوب میشود.
در PCMark 7، B570 با امتیاز 1816 از Chiligreen Platin TS (1583 امتیاز - همین CPU/GPU اما هارددیسکی کمی سریعتر) پیشی گرفت. Dell Inspiron 14z (با i5 2430M) نیز به 2271 امتیاز میرسد (25% بیشتر).
لنوو در این مدل، از هارددیسک 500 گیگابایتی هیتاچی (HTS547550A9E384) بهره گرفته است؛ ظرفیتی کافی برای ذخیرهی اسناد، تصاویر و فایلهای MP3. این هارد با سرعت چرخش 5400 دور در دقیقه کار میکند و در تست HDTune به نرخ انتقال میانگین 66.6 مگابایت بر ثانیه رسید که عملکردی معمولی در قیاس با سایر هارددیسکهای 5400 دور و برخی هاردهای 7200 دور کمی سریعتر دارد.
زمان دسترسی (Access Time) به حدود 18.4 میلیثانیه میرسد که در مقایسه با SSD (با زمان دسترسی 0.2 میلیثانیه یا کمتر) بسیار کندتر است. البته قیمت یک SSD با ظرفیت 64 گیگابایت حدود 80 تا 100 یوروست و هارددیسک موجود فضای بیشتری را با هزینهی کمتر ارائه میدهد. اگر کاربری بخواهد از SSD در این لپتاپ استفاده کند، باید بهصورت دستی هارددیسک را تعویض کند؛ زیرا لنوو گزینهی SSD را بهصورت پیشفرض ارائه نمیدهد. در آزمایش ما، عملکرد هارد مناسب بود و مکث یا لگ محسوسی مشاهده نشد.
مدل مورد بررسی ما فاقد کارت گرافیک مجزاست و به Intel HD Graphics 3000 داخل پردازنده متکی است. این واحد گرافیکی از ویژگی Turbo برای اورکلاک محدود بهره میگیرد و در پخش ویدئوهای HD و برخی پردازشهای گرافیکی سبک به CPU کمک میکند، اما توان اجرای بهینهی بیشتر بازیهای جدید را ندارد.
به دلیل یکپارچگی IGP با CPU، نیازی به کارت گرافیک مجزا نیست که همین امر مصرف انرژی و تولید گرما را کاهش میدهد. این تراشه با فناوری 32 نانومتری تولید شده و به نسل Sandy Bridge متعلق است. مقدار TDP کل پردازنده (CPU + IGP) در حدود 35 وات است.
Intel HD Graphics 3000 برای گیمرهای حرفهای مناسب نیست، اما این بدان معنی نیست که B570 از پس اجرای هیچ بازیای برنیاید. در بیشتر بازیها میتوان با تنظیمات پایین یا متوسط، به فریمهای روان رسید. در این فهرست بنچمارک برای HD Graphics 3000 میتوان مشاهده کرد که کدام بازیها قابل اجرا هستند.
در طول آزمونهای ما، مدل تحت بررسی صدای کمی تولید کرد. تنها صدای قابل تشخیص مربوط به درایو DVD است که هنگام پخش دیسک، صدای کلیک و چرخش دارد. قطعاً ممکن است بسته به مدلهای مختلف، اندکی تفاوت وجود داشته باشد، اما نمونهی ما نویز پایینی داشت.
در کاربری عادی و سبک، صدای دستگاه زیر 30 دسیبل (A) باقی میماند. تحت بار بیشتر، دمای سیستم بالاتر میرود و فن خنککننده برای مدتی کوتاه با سرعت بیشتر کار کرده و سپس مجدداً در وضعیت آرام قرار میگیرد.
اگر لپتاپ برای مدت طولانی تحت بار سنگین قرار گیرد (مثلاً اجرای بازیهای جدید)، نویز به حداکثر 41 دسیبل (A) میرسد. در کاربری روزمرهی یک لپتاپ اداری مانند B570، به ندرت چنین سناریویی رخ میدهد.
در حالت بیباری، دمای سطح بدنه و قسمت زیرین در محدودهی قابل قبولی باقی میماند و استفاده از لپتاپ روی پا تا زمانی که دما از 38 درجهی سانتیگراد بالاتر نرود، مشکلی ایجاد نمیکند.
در تست استرس طولانیمدت (ترکیب Prime95 و FurMark بهمدت بیش از یک ساعت)، دمای بخش زیرین لپتاپ به حدود 41 درجهی سانتیگراد رسید. در این حالت توصیه میشود برای خنکسازی بهتر، دستگاه روی میز قرار گیرد. البته در کاربری اداری معمول، احتمالاً دستگاه تحت چنین فشاری برای مدت طولانی قرار نمیگیرد و میتوان بدون مشکل، هنگام وبگردی روی مبل از آن استفاده کرد.
دو بلندگوی استریوی B570 در بالای کیبورد قرار دارند. نباید انتظار زیادی از آنها داشت. تمرکز صدا بیشتر در محدودهی فرکانسهای میانی و بالا است و عملاً بیس (Bass) وجود ندارد. کیفیت صدا ضعیف محسوب میشود؛ هرچند بلندی آن قابل توجه است. برای بهبود تجربهی صوتی، استفاده از بلندگوهای خارجی پیشنهاد میشود.
مصرف برق B570 برای لپتاپی در این بازهی قیمت قابل پیشبینی است. به لطف پردازندهی کممصرف (با گرافیک یکپارچه)، مصرف در حالت بیباری به حدود 6.8 وات میرسد. در حالت بار کامل (هر دو بخش CPU و GPU با 100% استفاده و حداکثر روشنایی نمایشگر)، مصرف به 54 وات میرسد که کمتر از حد توان 65 وات آداپتور است.
دوام باتری معمولاً فاکتور تعیینکنندهای در لپتاپهای اقتصادی است. برای اندازهگیری شارژدهی، از نرمافزار Battery Eater کمک گرفتیم. در تست بیباری (شبیهسازی مطالعهی یک متن)، روشنایی به حداقل میرسد و ماژولهای بیسیم غیرفعال میشوند. در این شرایط، B570 حدود 7 ساعت کار میکند که برای این رده، رقم خوبی است.
هنگام وبگردی در اتصال WLAN (با مرور همزمان صفحات شامل محتوای فلش و ویدئو) و تنظیم روشنایی روی حدود 150 کاندلا بر مترمربع، عمر باتری به 3.5 ساعت کاهش مییابد. اگر بیشتر به خواندن متن بپردازید و کمتر ویدئو پخش کنید، احتمالاً میتوانید زمان را تا 4 ساعت هم بالا ببرید.
در پخش DVD، لپتاپ حدود 205 دقیقه (3 ساعت و 25 دقیقه) دوام میآورد. برای مثال، اگر بخواهید نسخهی طولانی فیلم «The Boat» (نسخه کارگردان) را تماشا کنید، که 208 دقیقه است، باتری برای یک نمایش کامل کافی نخواهد بود. اما فیلمهای با زمان استاندارد را میتوان تا انتها تماشا کرد. در صورت استفادهی سنگین، باتری پس از 1 ساعت و 19 دقیقه خالی میشود.
جمعبندی
Lenovo B570 ممکن است از نظر برخی کاربران جذاب و برای برخی دیگر مایوسکننده باشد، اما قیمت پایین آن یک مزیت مهم است. در برابر این هزینه، یک لپتاپ اداری نسبتاً محکم و خوشساخت دریافت میکنید.
از نظر عملکرد، این دستگاه برای کاربری اصلی آن (کارهای اداری/روزمره) کاملاً مناسب است. ارتقای رم یا تعویض هارددیسک با دسترسی آسان به پنل زیرین، فرایند سادهای خواهد بود. کیبورد، رویایی برای کاربرانی است که زیاد تایپ میکنند. سطح نویز لپتاپ نیز بسیار پایین است؛ بهندرت لپتاپی در بررسیهای ما در بخش نویز به امتیاز 94٪ میرسد. اگر تصمیم دارید بیشتر از لپتاپ در خانه استفاده کنید، نمایشگر براق هم ایراد بزرگی نخواهد بود و روشنایی برای فضای داخلی کافی است.
هرچند Lenovo B570 بههیچوجه در حد و اندازهی سری ThinkPad نیست، اما در ردهی قیمتی خود کیفیت مناسبی ارائه میدهد. دستگاه با یک سال گارانتی عرضه میشود و امکان تمدید آن درصورت پرداخت هزینهی اضافی وجود دارد.
وزن | ۱۰۳ |
---|---|
ابعاد | ۴۶۳ |
سازنده پردازنده | ۰ |
سری پردازنده | ۲۳ |
مدل پردازنده | ۲۴۸ |
فرکانس پردازنده | ۱۹۹ |
حافظه Cache | ۱۲ |
ظرفیت حافظه RAM | ۱۱ |
نوع حافظه RAM | ۶ |
ظرفیت حافظه داخلی | ۱۲ |
نوع حافظه داخلی | ۴ |
مشخصات حافظه داخلی | ۹۲ |
سازنده پردازنده گرافیکی | ۲ |
حافظه اختصاصی پردازنده گرافیکی | ۴ |
اندازه صفحه نمایش | ۱ |
نوع صفحه نمایش (پنل) | ۶ |
دقت صفحه نمایش | ۵ |
توضیحات صفحه نمایش | ۸۷۵ |
توضیحات وبکم | ۳۷۶ |
مشخصات اسپیکر | ۱۳۸ |
توضیحات شبکه بی سیم Wi-Fi | ۲۳۶ |
نوع باتری | ۹ |
توضیحات باتری | ۲۰۷ |
شارژدهی باتری | ۷۰ |
سیستم عامل | ۰ |
پردازنده گرافیکی | ۶۸ |
توضیحات پورت شبکه Ethernet | ۲۱ |
تعداد پورت USB 2.0 | ۱۰ |
تماس بگیرید
نظرات کاربران
ارسال نظر