جستجو برای {{value}}

در دسته بندی ها {{value}}
نتایج {{value}} {{item.title}}

چرا لپ‌تاپ‌های AMD و Intel انتخاب بهتری نسبت به Snapdragon هستند؟

چرا لپ‌تاپ‌های AMD و Intel انتخاب بهتری نسبت به Snapdragon هستند؟

لپ‌تاپ‌هایی که از پردازنده‌های ARM Snapdragon X استفاده می‌کنند، از بیش از شش ماه پیش وارد بازار شده‌اند و تقریباً هر تولیدکننده‌ای چند مدل از این لپ‌تاپ‌ها را ارائه داده است. مایکروسافت نیز از لپ‌تاپ‌های جدید ARM پشتیبانی می‌کند، اما آیا این لپ‌تاپ‌ها واقعاً می‌توانند جایگزین مناسبی برای دستگاه‌های x86 باشند؟ پس از بررسی‌های متعدد، هنوز نظرات متفاوتی در این خصوص وجود دارد. 

 

تفاوت Windows و تأثیر آن بر کاربر

پردازنده‌های Snapdragon X SoC، پردازنده‌های موبایلی هستند که گرافیک داخلی و NPU برای محاسبات AI دارند. این ساختار مشابه اصولی است که ما سال‌ها از پردازنده‌های AMD و Intel می‌شناسیم. تفاوت اصلی در معماری پایه است؛ چرا که چیپ‌های Snapdragon بر اساس معماری ARM ساخته شده‌اند، در حالی که پردازنده‌های معمول بر اساس معماری x86 طراحی شده‌اند. این امر به این معناست که پردازنده‌های ARM به نسخه خاصی از Windows و نسخه‌های بهینه‌سازی‌شده‌ای از برنامه‌ها نیاز دارند.

 

نمی‌توان لپ‌تاپ‌های ARM جدید را با محصولات قدیمی مقایسه کرد، زیرا عملکرد به‌طور قابل توجهی بهبود یافته است و Windows به‌خوبی در این دستگاه‌ها اجرا می‌شود. اگر تنها به عملکرد ذهنی خود توجه کنید، تشخیص اینکه از کدام پردازنده استفاده می‌کنید، از Qualcomm، Intel یا AMD، ممکن نیست. با این حال، هنوز سازگاری نرم‌افزاری یک مسئله است و معمولاً بهترین نتایج را می‌توانید از برنامه‌های بومی ARM بگیرید. بسیاری از برنامه‌های مدرن نسخه‌های بومی ARM دارند و Qualcomm نیز یک وب‌سایت اختصاصی در این زمینه راه‌اندازی کرده است. در این راستا، Qualcomm نسبت به تولیدکنندگان لپ‌تاپ عملکرد بهتری داشته است، زیرا بسیاری از این تولیدکنندگان فقط تجربه معمول ویندوز را تبلیغ می‌کنند بدون اینکه محدودیت‌ها را مطرح کنند.

 

اگر برنامه‌ای به‌طور بومی برای ARM وجود نداشته باشد، وضعیت کمی پیچیده‌تر می‌شود. یک شبیه‌سازی داخلی وجود دارد که اجازه می‌دهد از بسیاری از برنامه‌های x86 استفاده کنید و در بهترین حالت، فقط کمی از عملکرد کاسته می‌شود. اما ممکن است مشکلات دیگری پیش آید (برای مثال، برخی ویژگی‌ها پشتیبانی نمی‌شوند یا ممکن است لگ یا کرش رخ دهد) یا حتی در بدترین حالت، برنامه اصلاً اجرا نشود. این مشکل بیشتر برای کاربرانی که از نسخه‌های قدیمی‌تر نرم‌افزارها (مثل نرم‌افزارهای ویرایش ویدیو/عکس، نرم‌افزارهای اداری و غیره) یا دستگاه‌های جانبی خاص (مانند دستگاه‌های بازی، کارت‌های صدای خارجی، کارت‌های ضبط ویدیو، نرم‌افزارهای قدیمی چاپگر/اسکنر) استفاده می‌کنند، ایجاد می‌شود. در این شرایط، کاربران مجبورند نرم‌افزارهای خود را به‌روز کنند، دستگاه‌های جانبی جدید بخرند یا لپ‌تاپ جدید Snapdragon خود را برگردانند.

 

 

Copilot+ با قابلیت‌های اضافی AI

مایکروسافت به‌طور گسترده از عرضه لپ‌تاپ‌های جدید Snapdragon پشتیبانی کرد و حتی یک رویداد بزرگ برای معرفی آن‌ها برگزار نمود. دستگاه‌های مایکروسافت مانند Surface Pro و Surface Laptops نیز با پردازنده‌های جدید Snapdragon معرفی شدند. این شرکت، همچنین برچسب بازاریابی جدیدی به نام Copilot+ معرفی کرد که برای فعال‌سازی ویژگی‌های پیشرفته AI، مانند زیرنویس زنده، به NPU با حداقل ۴۰ TOPS نیاز دارد. در زمان معرفی، لپ‌تاپ‌های Snapdragon تنها دستگاه‌هایی بودند که می‌توانستند این برچسب را داشته باشند.

 

 

عملکرد، کارایی و زمان کار باتری

Qualcomm چندین پردازنده Snapdragon X SoC را معرفی کرده است که همه آن‌ها از پردازنده‌های Oryon مشابه استفاده می‌کنند. اما تفاوت‌هایی در فرکانس‌ها و وجود یا عدم وجود Turbo Boost دو هسته‌ای وجود دارد. عملکرد چند هسته‌ای به TDP بستگی دارد، اما هیچ راهی برای بررسی آن با ابزارهای عمومی وجود ندارد. هدف اصلی Qualcomm ارائه عملکرد بالا بوده است و بر اساس اندازه‌گیری‌های مصرف انرژی خود ما، بیشتر دستگاه‌های آزمایشی از محدودیت‌های توان در بازه ۲۵-۳۵ وات استفاده می‌کنند. این بدان معناست که باید یک سیستم خنک‌کننده به‌اندازه کافی بزرگ وجود داشته باشد. تاکنون مدل‌های بدون فن وجود نداشته‌اند و حتی کندترین چیپ Snapdragon X، X1-26-100 در Asus Zenbook A14 نیز دارای فن‌های نسبتاً پرصدایی است.

 

 

5G، قیمت‌ها و نگاهی به آینده

پردازنده‌های Qualcomm ریشه در بخش تلفن‌های هوشمند دارند و جای تعجب نیست که تمام مدل‌های Snapdragon X با مودم‌های 5G عرضه می‌شوند. از نظر تئوری، این یک مزیت بزرگ نسبت به لپ‌تاپ‌های AMD و Intel است، چرا که معمولاً ماژول‌های WWAN تنها در لپ‌تاپ‌های تجاری موجود هستند. Qualcomm همچنین قابلیت‌های 5G را تبلیغ می‌کند، اما تا ژانویه ۲۰۲۵، تنها دو دستگاه Snapdragon با مودم‌های 5G وجود دارند: Surface Pro از مایکروسافت و Lenovo ThinkPad T14s G6. بسیاری از مدل‌های Snapdragon از Wi-Fi 7 پشتیبانی نمی‌کنند و مدل‌های ارزان‌تر با پردازنده‌های Snapdragon X Plus SoC معمولاً با ماژول‌های Wi-Fi 6E عرضه می‌شوند.

 

 

نتیجه‌گیری

در نهایت، اگر دو دستگاه مشابه با قیمت‌های مشابه داشته باشید، توصیه می‌شود که برای اکثر کاربران، نسخه‌های AMD یا Intel را انتخاب کنند زیرا مشکلات سازگاری کمتری دارند و گزینه‌های بهتری برای بازی کردن فراهم می‌کنند.

تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۱۱ به روزشده در : ۱۴۰۳/۱۲/۰۷ / تعداد بازدید : ۱۲۶

ارسال نظر

دیدگاه